cookie-og-privatlivspolitik
På valgaftenen dannede den kommende borgmester Simon Hansen (S) (i midten) flertal med Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten. Nu er også Venstre, her repræsenteret ved Ole K. Larsen til venstre i billedet, med i konstitueringsaftalen.
På valgaftenen dannede den kommende borgmester Simon Hansen (S) (i midten) flertal med Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten. Nu er også Venstre, her repræsenteret ved Ole K. Larsen til venstre i billedet, med i konstitueringsaftalen.
Foto: Anders Knudsen

Valg

Venstre er gået med i ny konstitueringsaftale

Fem partier enige om at inddrage borgere, virksomheder, organisationer, frivillige og kommunens medarbejdere mere i det politiske arbejde
19. november 2021 kl. 10:59 Af Birgitte Grønning

FAKTA
Det nye byråds udvalg 2022-2025
Økonomiudvalg: Ni medlemmer. Formand: Simon Hansen. Næstformand: René Christensen.
Socialudvalg: Syv medlemmer. Formand: Socialdemokratiet. Næstformand: Dansk Folkeparti.
Teknik, Klima og Miljøudvalg: Fem medlemmer. Formand: SF. Næstformand: Dansk Folkeparti.
Børn og Skoleudvalg: Fem medlemmer. Formand: Dansk Folkeparti. Næstformand: Enhedslisten.
Beskæftigelses- og Erhvervsudvalg: Syv medlemmer. Formand: Dansk Folkeparti. Næstformand: Venstre.
Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalg: Fem medlemmer. Formand: Venstre. Næstformand: Socialdemokratiet.
Ældre og Omsorgsudvalg: Fem medlemmer. Formand: Dansk Folkeparti. Næstformand: Socialdemokratiet.
§17 stk. 4 udvalg: Fire medlemmer. Formand: Socialdemokratiet.

GULDBORGSUND Efter et møde torsdag aften tilslutter Venstre sig nu Guldborgsund Byråds konstitueringsaftale for de næste fire år.

Dermed er valgaftenens flertal af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten suppleret med Venstres to mandater, og det bringer aftalen op på 19 samarbejdende mandater på tværs af fem partier.

Udenfor står stadig Guldborgsundlistens syv, Konservatives to og Nye Borgerliges ene mandat.

Ifølge Venstres Ole K. Larsen er partiet med for at få mest mulig indflydelse på erhvervsvenlighed og udvikling af landdistrikterne.

- Der skal være fokus på vores sagsbehandling, og vi skal sørge for, at virksomhederne og arbejdsmarkedet generelt på Lolland-Falster kan rekruttere kvalificeret arbejdskraft, for det er der brug for, mener Ole K. Larsen.

Annonce

I en pressemeddelelse forklarer partierne, at de er enige om at inddrage borgere, virksomheder, organisationer, frivillige og kommunens medarbejdere mere i det politiske arbejde. Og at deres fokus i de kommende fire år først og fremmest skal ligge på folkeskolen, ledelse og arbejdsmiljøet i kommunen og afbureaukratisering.

Partierne vil give skolerne flere penge, sætte folkeskolen mere fri og hive karaktergennemsnittet op på landsgennemsnittet, når eleverne går til afgangsprøve. Udviklingsarbejdet skal blandt andet ske i et nyt opgaveudvalg, hvor der ud over byrådsmedlemmer også skal sidde aktører fra folkeskolen.

I kommunen som arbejdsplads skal bedre ledelse og arbejdsmiljø sørge for, at medarbejderne kan bruges deres faglighed mere, og så skal sygefraværet ned på landsgennemsnittet.

Afbureaukratisering skal fjerne unødige sags- og arbejdsgange, så borgere og erhvervsdrivende får en bedre service.

Et nyt udvalg skal udelukkende have fokus på det specialiserede socialområde, som ligger især Simon Hansen (S) på sinde.

Annonce

- Det gælder børn og familier, der har det svært. Det gælder mennesker med handicap, det socialpsykiatriske arbejde, misbrugsområdet. Det skal ikke drukne i andre områder, og vi skal som politikere følge området tæt, siger Simon Hansen.

Den kommende viceborgmester, René Christensen (DF), lægger især vægt på, at partierne har sat konkrete mål, som politikerne kan måles på, når valgperioden er gået.

- Vi har lavet en rigtig god og bred aftale med nogle klare, strategiske mål for blandt andet folkeskolen og for arbejdsmiljøet blandt medarbejderne i kommunen. De er så klare, at man rent faktisk kan måle os på, om det lykkes for os, og det synes jeg er både modigt og helt reelt, siger René Christensen.

Annemette Johnsen (SF) er særlig glad for afbureaukratiseringen.

- Det skal være nemmere at være borger og nemmere at få svar. Sagsbehandlingstiden skal bruges på det rigtige, ikke på unødige sagsgange eller andet, der står i vejen for en ligefrem service, fremhæver hun.

Annonce

For Enhedslistens Bente Lerche-Thomsen er folkeskolens løft økonomisk og fagligt afgørende.

- For os har det været essentielt, at vi i arbejdet med at styrke folkeskolen inddrager folkeskolen selv. Det gælder elever, medarbejdere og andre fagpersoner. Vi skal have deres faglighed med, påpeger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE