cookie-og-privatlivspolitik
Venstres ti kandidater til byrådet er nu klar til valgkamp med deres nye valgprogram.
Venstres ti kandidater til byrådet er nu klar til valgkamp med deres nye valgprogram.
Foto: Jan Knudsen

Valg

Venstres nye hold vil i en ny retning

- Vi har kørt rigtig meget krisestyring. Nu skal vi have udvikling. Det er det, vi skal fokusere vores politik på nu. Vi skal være bedre til at sige: "Hvad kan vi gøre for dig?" til borgere og erhvervsliv, siger formand for Venstre Lolland, Henrik Høegh.
09. august 2021 kl. 09:54 Af Birgitta Andersen

LOLLAND Med et helt nyt hold kandidater - og en helt ny borgmesterkandidat - er Venstre Lolland nu klar med det valgprogram, der skal føre dem sikkert ind i den nye kommunalbestyrelse i Lolland Kommune.

Valgprogrammet har fået titlen "Lolland Kommune har brug for en ny retning". Det til trods for, at Venstre nu i to perioder har været med til at træffe beslutningerne i konstitueringsgruppen med Socialdemokraterne og borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

- Vi har kørt den gamle retning i otte år. Vi bliver nødt til at gøre noget andet, hvis vi vil et andet sted hen. Og det vil vi gerne... ikke mindst med udligningen, siger borgmesterkandidat Tine Vinther Clausen, der mener, at det handler om at fokusere på udvikling og potentiale i Lolland Kommune - i stedet for at fokusere på den manglende udligning.

- En del af løsningen er at skabe øget vækst. Der må være rigtig mange borgere, der ikke magter at høre mere om det udligning, siger hun.

Venstre skriver også i oplægget, at de har tænkt sig at lære af de beslutninger fra de sidste fire år, de kunne ønske sig anderledes.

Annonce

- Jeg kunne godt ønske mig, at vi eksempelvis var hurtigere ude med skoledistrikterne i Nakskov, hvor vi kom ud i 11. time. Vi skal være hurtigere ude og tage mange flere forbehold. Vi er måske for hurtige til at blive enige i byrådet. Der er den gode tone måske blevet for god. Ikke dermed sagt, at vi skal være efter hinanden, siger Tine, der gerne vil have mere "kant".

For at få den nye retning, skal Venstre bruge mandater.

- Vi ved, at der ikke er én sandhed. Vi ved, det kræver 13 stemmer for at få flertal i byrådet og derved vores tanker og ideer realiseret, skriver Venstre Lolland i oplægget.

Her går de også i rette med debatkulturen på de sociale medier og varsler, at den slags vil ikke blive accepteret - selv om der er valgkamp.

"Som kandidater til et byråd vil vi gerne argumentere, men vi vil ikke forsvare os. Vi er i valgkamp på holdninger - vi er ikke i krig", skriver de.

Annonce

Venstre udpeger i valgprogrammet syv politiske områder, de vil arbejde inden for: erhvervsliv, uddannelsesliv, seniorer og ældre, Lolland i balance, bæredygtig udvikling, bosætning og udvikling af befolkningens potentialer.

Inden for disse syv politiske områder præsenterer Venstre Lolland en række tiltag og idealer, de håber at opnå i løbet af de næste fire år fra 2022.

- Vi tror på, at vi kan skabe mulighederne på Lolland, siger Tine Vinther Clausen.

Læs også artiklen "Vil i bedre kontakt med borgerne"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

AF: TOM AHLQVIST

Frivilligt socialt arbejde… 11. september 2021 kl. 09.06

AF: PAW HALLANDSON

Trilogien om Østerbroskolen part 3 09. september 2021 kl. 20.36

Annonce

ANNONCE