cookie-og-privatlivspolitik
Her er holdet hos Venstre: Vagn Pedersen, Jesper Volmer, Benny Damgaard, Helle Daugbjerg, Tine Vinther Clausen, Peter Larsen, Jannie Barfoed-Høj, Knud Knudsen, Birthe Knudsen og Jens Erik Kistrup.
Her er holdet hos Venstre: Vagn Pedersen, Jesper Volmer, Benny Damgaard, Helle Daugbjerg, Tine Vinther Clausen, Peter Larsen, Jannie Barfoed-Høj, Knud Knudsen, Birthe Knudsen og Jens Erik Kistrup.
Foto: Jan Knudsen

Valg

Venstres spidskandidat har fået sit dreamteam

Venstre byder på masser af nye ansigter på stemmesedlen ved efterårets kommunalvalg.
11. juni 2021 kl. 06:45 Af Palle Nevad Frandsen

FAKTA
Ved kommunalvalget 16. november vil Venstres kandidater være opstillet på følgende måde:

1. Tine Vinther Clausen, Maglemer
2. Knud Knudsen, Errindlev
3. Vagn Pedersen, Maribo
4. Birthe Knudsen, Østofte
5. Helle Daugbjerg, Maribo
6. Jens Erik Kistrup, Søllested
7. Jannie Barfoed-Høj, Dannemare
8. Benny Damgaard, Fejø
9. Jesper Volmer, Nakskov
10. Peter Larsen, Lilleø
 
Venstres liste er opstillet sideordnet, og derfor har placeringen på listen ikke så stor en betydning. Listen er heller ikke lukket endnu, så nye kandidater kan komme på, de vil så komme efter listens nummer 10.

LOLLAND Når Venstre tager rigtigt hul på valgkampen til efterårets kommunalvalg, bliver det med et hold, der både har masser af politisk erfaring og helt nye og uprøvede kræfter.

Men det er også et hold på 10 kandidater, som udover spidskandidat Tine Vinther Clausen kun tæller et nuværende byrådsmedlem, Jens Erik Kistrup - der i øjeblikket er i byrådet som stedfortræder for en sygemeldt Tom Larsen.

Fire af de fem, som blev valgt i byrådet for Venstre, har altså valgt at stoppe, og derfor skulle der sættes et nyt hold på partiets opstillingsmøde, der fandt sted i aftes på Hotel Skovridergaarden i Nakskov.

De 39 stemmeberettigede Venstre-medlemmer skulle prioritere de ni kandidater, der skal stå under Tine Vinther Clausen på stemmesedlen, og det blev et af partiets hårdtarbejdende folk fra kulissen, der kom til at stå lige under spidskandidaten.

Knud Knudsen fra Errindlev har tidligere været formand for vælgerforeningen i den daværende Holeby Kommune, og han sidder i bestyrelsen for Venstre Lolland.

Annonce

- For et halvt års tid spurgte Tine mig, hvorfor jeg ikke stillede op til kommunalvalget, og sagde: Du er jo stort set med til alle møderne alligevel, forklarede Knud Knudsen, der som bestyrelsesmedlem kan være med til partiets gruppemøder og ofte er det.

Samme erfaring tæller de næste på listen slet ikke. Vagn Pedersen fra Maribo var godt nok også på stemmesedlen for fire år siden, men det var for Din Stemme, og efter ham står Birthe Knudsen fra Nørreballe.

- Jeg har aldrig interesseret mig for politik, men jeg har på Facebook imponeret fulgt Tines faren Lolland rundt hver weekend til det ene og det andet. Det gør ikke så meget, at jeg er helt grøn i politik, for vi gør det her sammen, sagde hun.

Heller ikke den næste på listen, Helle Daugbjerg fra Maribo, har politisk erfaring, men var blevet spottet af partiets spidskandidat.

Der er dog kandidater med erfaring fra byårdssalene. Ud over Jens Erik Kistrup, der har erfaring fra byrådet i Højreby og Lolland, kan man også finde vælgerforeningens tidligere formand, Benny Damgaard, som har været i byrådet i både Rødby og Lolland, samt Peter Larsen, der sad i byrådet i Maribo for SF.

Annonce

Tine Vinther Clausen er begejstret for de ni andre kandidater.

- Jeg synes, det er et dreamteam uden lige, og de kommer alle med en fantastisk energi.

At mange er nye gør bestemt ikke noget, slår spidskandidaten fast.

- Der skal også en ny retning til. Det, at man kommer ind med et åbent sind, men med en respekt for det, der er, er, hvad jeg tror, der skal til i Lolland Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

Annonce

ANNONCE