Annonce
Politik

Vil have ny kommunaldirektør

Leo Christensen og Lokallisten Lolland vil have en ny ledelse i kommunen. Foto: Jan Knudsen

Lokallisten Lolland melder sig klar til valget med et klart krav til eventuelle samarbejdspartnere.

LOLLAND I marts 2013 stiftede to løsgængere i byrådet en tværpolitisk lokalliste, der skulle sikre de næste generationer på Lolland.

I dag er det den tidligere socialdemokrat Leo Christensen, der repræsenterer Lokallisten Lolland i byrådet. Listen har nu cirka 35 medlemmer og forventer at nå op på 100 til kommunalvalget. Kandidatlisten er også klar.

- Vi har seks kandidater og skal ikke være mange flere, siger Leo Christensen.

Nu er fokus rettet mod valgkampen.

- Vi kunne godt finde på at stille op uden borgmesterkandidat. Det er illusorisk at have en borgmesterkandidat i en lille lokalliste som vores, siger han.

Men Lokallisten Lolland melder ikke ud, hvem den så vil pege på. Den stiller dog et enkelt krav for at støtte en eventuel borgmesterkandidat.

- Vi vil pege på den, der vil være med til at rydde op i administrationen. Det er vores krav, slår Leo Christensen fast.

Lokallisten Lolland stiller sig kritisk over for kommunens topledelse. Senest så man det i efteråret, hvor Leo Christensen ikke ville godkende kommunens regnskab for indeværende år og politianmeldte kommunen i en sag om underbetaling af private leverandører i hjemmeplejen.

- Det er slet ikke, fordi administrationen er dårlig. Vores fagdirektører og linjen nedefter er meget, meget dygtige, slår Leo fast.

Lokallisten Lolland vil nu alligevel gerne have en udskiftning i ledelsen.

- Lolland har haft 45 magre år. Nu får vi syv fede år. Men vi står med to generationer politikere og to generationer embedsmænd, som er verdensmestre i at styre kriser. Og nu skal vi til at styre en succes.

- Vi skal ud at finde en direktør, der har forstand på at lede i opgangstider. Og vi er nødt til at finde folk til vores udviklings- og strategienhed, der rent faktisk har prøvet udvikling, siger Leo Christensen, der meget gerne ser en kvindelig kommunaldirektør.

- Kvinder er så gode til at tænke på tværs og være holistiske, mens vi mænd render rundt og leger Tarzan. I den moderne verden, vi har, hvor menneskesynet i langt højere grad er en integreret del af det at drive virksomhed og kommune. der skal vi sgu bruge pigerne!, siger Leo, og fortsætter.

- For os er det her det største valgtema!

Ikke inviteret

Lokallisten Lolland er ikke med i den nuværende konstituering, men gik dog med i det seneste budgetforlig.

- Vi stemmer for det meste, der er sund fornuft. Vi går ind i byrådsarbejdet velforberedte og villige til samarbejde, siger Leo Christensen.

- Men hvis socialdemokraterne får absolut flertal, så sker der nok det samme som sidst. Vi bliver slet ikke inviteret med. Hvis Holger bliver borgmester, så forlanger han jo, at vi er i opposition. Men hvis det bliver en anden, kan det da sagtens være, man kan se os i en konstituering.

Leo Christensen har alligevel mange roser til borgmester Holger Schou Rasmussen (S) - blandt andet for udligningsreform-arbejdet og HOFOR-aftalen, som han kalder "genial".

- Jeg synes, at Holger er rigtig dygtig... som udenrigsminister. Han er rigtig god til at repræsentere os inde på Borgen. Hvis han stillede op til Christiansborg, så ville jeg stemme på ham.

- Men der er forskel på, at beskæftige sig med politik på et strategisk, overordnet niveau og så at tage de nære beslutninger, som borgerne mærker dagen efter. Vi taler ældrepleje, skoler og rigtig meget andet. Den konflikt gider Holger ikke. Problemet er, at han ikke lader andre politikere om at løse det... han lader sin administration om at løse det. Det er der, vi står af, siger Leo Christensen.

Han mener, at konstitueringspartierne ikke har samarbejdet nok med byrådets lille opposition.

- Man prøver fra konstitueringspartiernes side at lave landsbytosser ud af alle, der siger noget modsat. Og hvis man begynder at slække på det fundamentale ved at have et demokrati, så følger administrationen hurtigt efter. Administrativt er det meget nemmere at have politikere, der ikke respekterer demokratiets spilleregler. Det er den situation, vi har i Lolland Kommune. Det er jeg ked af. Det skader på sigt, siger Leo Christensen, der selv har stået alene mod flertallet i byrådet flere gange.

- Vi var dem, der gik mest frem ved seneste valg. Og faktum er, at hvis vi får samme fremgang denne gang, så er det os, der bestemmer, hvem der bliver borgmester, slår Leo fast.

Læs også artiklen: "- Det er lollikkerne, der betaler gildet"

Artiklerne er bragt i Folketidende 8/4-2021

  • Leo Christensen og Lokallisten Lolland vil have en ny ledelse i kommunen. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Politik

Fødevareminister: Danmark er godt rustet i tilfælde af en fødevarekrise

Annonce
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Annonce
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket