cookie-og-privatlivspolitik
Merete Meyer er overvældet over den store opbakning, hun fik ved valget.
Merete Meyer er overvældet over den store opbakning, hun fik ved valget.
Foto: Jan Knudsen

Valg

Vil kæmpe for Nakskov

Hun kom til sent i processen og stod nederst på listen, men fik alligevel næstflest stemmer.
21. november 2021 kl. 07:00 Af David Arnholm

NAKSKOV Det kan godt være, at Merete Meyer var ny og uprøvet og først meget sent - i august - besluttede sig for at stille op til kommunalvalget i Lolland Kommune og derfor endte nederst på Venstres liste. Men med 373 personlige stemmer var hun den på listen, der fik næstflest - kun overgået af spidskandidat Tine Vinther Clausen.

Og på tværs af partierne var hun den kandidat, der fik syvendeflest - flere end spidskandidaterne fra Enhedslisten, SF, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Vestfronten og Nakskov Listen.

- Det er lidt overvældende! Det havde jeg slet ikke turdet tro på, og jeg må knibe mig selv i armen. Havde det været i omegnen af 100 personlige stemmer, havde jeg været glad, bemærker hun og giver selv to bud på, hvorfor hun fik så mange.

Det første er, at hun har et stort netværk. Hun har været med i Ladies Circle og siden Tangent, etableret erhvervsnetværk i Nykøbing og Maribo og drevet eget konsulentfirma. Den anden er valgkampen, som hun har brugt meget tid på.

- Flere har skrevet til mig, at de ville stemme på mig på grund af det engagement, jeg har udvist, og at jeg har været meget synlig i valgkampen, fortæller hun.

Annonce

Udover støtten fra partiet brugte hun selv mindre end 5.000 kroner på kampagnen, men hun valgte især at have fokus på Nakskov og den øst-vest-problematik, som Holger Schou Rasmussen (S) har forsøgt at mane i jorden som en myte.

- Jeg vil ikke blæse til ilden, men jeg tror, Holger tager fejl. Jeg er født og opvokset i Nakskov, og jeg synes, der mangler noget. Jeg ved godt, tiden har ændret sig, men jeg kunne godt tænke mig, at byen udviklede sig mere, siger hun.

Det fokus på Nakskov har hun fået Venstres opbakning til, og i facebook-opslag og videoer har hun talt netop den sag. "Nakskov er hovedlokomotiv på Lolland", skrev hun for eksempel i et opslag aftenen inden valget, hvor hun udtrykte forståelse for nakskovitternes bekymring for byens fremtid.

Og det er da også netop i Nakskov, hun har fået mange af sine stemmer - 164 i Nakskov Vest og 123 i Nakskov Øst. Men hun har også fokuseret på andre ting. I læserbreve har hun skrevet om Rute 9, arbejdsmarkedet og erhvervslivet, og det er emner, der har betydning for vælgere i hele kommunen.

Udover en plads i økonomiudvalget drømmer hun derfor også om at komme i social- og arbejdsmarkedsudvalget. Her vil hun arbejde for at få en anden strategi for jobcentret. Og så glæder hun sig ellers til at arbejde sammen med Tine Vinther Clausen.

Annonce

- Vi går godt i spænd, og jeg har stor tiltro til hendes værdier, fastslår hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE