cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix, arkivfoto

Vejr

DMI: Masser af varme til Lolland-Falster

DMI varsler hedebølge på store dele af Lolland. Over 30 grader flere dage. Falster får det også varmt.
26. august 2019 kl. 06:18 Af Jakob Poulsen

Annonce

Sommeren 2019 vil bare ikke slippe sit tag i os. Faktisk ser det ud til, at de kommende dage kan gå hen og blive nogle af de hidtil varmeste i år, selvom efteråret ifølge kalenderen begynder om mindre end en uge.

Men der er ingen grund til at finde den tykke jakke og vanterne frem endnu. Ifølge DMI kan vi de kommende dage opleve en regulær hedebølge flere steder på Lolland og øerne i Smålandsfarvandet.

Og jo længere mod vest, man kommer, jo varmere ser det ud til at blive. Den lokale prognose for Nakskov-området varsler således op til 31 grader i dag mandag, og hele 32 grader i morgen tirsdag.

Derefter falder temperaturen i de følgende dage, og torsdag kan der også falde lidt regn på Vestlolland. Fredag vil temperaturen ifølge prognosen være faldet til 21 grader.

Kigger man på Maribo, er tendensen den samme. 30 grader og masser af sol i dag, 31 grader og en kombination af regn og sol i morgen tirsdag, 28 grader og sol onsdag, hvorefter temperaturen langsomt falder til 21 grader på fredag.

Sakskøbing kan også være med på de to-cifrede temperaturer, der begynder med et tretal: 30 grader i dag, 31 grader i morgen og 28 grader på onsdag - og 22 grader fredag. Også her er der risiko for lidt regn indimellem.

Nykøbing får ifølge DMI op til 28 grader mandag og 29 grader tirsdag, hvorefter det falder lidt til 22 grader på fredag.

I Stubbekøbing kan man se frem til 26 grader mandag og 27 grader tirsdag, hvorefter det også her falder lidt og ender på 21 grader på fredag.

Hvis man vil have lidt "kulde" lokalt, skal man faktisk tage sydpå.
Rødbyhavn lægger ganske vist ud med 28 grader mandag og 29 grader tirsdag, men derefter falder temperaturen til 24 grader onsdag og 21 grader fredag.
Endnu koldere bliver det i Gedser, ifølge DMI. Her er 25 grader mandag og tirsdag det højeste, man når op på i løbet af ugen, og også ender ender man på 21 grader på fredag.

Over hele linjen fælder, at der er risiko for regn indimellem - det er særligt tirsdag og torsdag, hvor det ser ud til, at der kan falde lidt nedbør.

Når vi kommer ind i den nye uge, og kalenderen skifter til efterår, ser det også ud til, at temperaturen falder til under 20 grader. Men der er stadig længe til.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce