cookie-og-privatlivspolitik
Bandholm Havn onsdag i sidste uge. Natten til onsdag og onsdag morgen kan Lollands nordlige kyster og øerne i Smålandshavet blive ramt af et nyt højvande.
Foto: Jan Knudsen

Vejr

DMI: Nyt højvande på vej

DMI har udsendt højvandsvarsel for Smålandsfarvandet og landsdelens nordlige kyster natten til onsdag og onsdag morgen.
07. januar 2019 kl. 09:17 Af Jakob Poulsen

Annonce

Kun knapt en uge efter, at et kraftigt højvande skyllede ind over store dele af kysterne på Lolland, Falster og småøerne, er et nyt højvande nu formentlig på vej mod os.

DMI har mandag morgen kort før klokken 9 udsendt et varsel om såkaldt voldsomt vejr for Smålandsfarvandet - og altså dermed også Lollands nordlige kyster. Varslet er gældende fra natten til onsdag klokken 3 og frem til onsdag formiddag klokken 11.

Helt konkret forventer man, at vandstanden vil stige til mellem 1,25 og 1,4 meter over normalen. Det er knapt så højt, som ved stormfloden i onsdags, hvor man flere steder nåede over 1,5 meter og enkelte steder helt op over 1,6 meter over dagligt vande. Men derfor kan det være slemt nok endda de steder, hvor det rammer.

Det varslede højvande skyldes ifølge DMI et lavtryk, som natten til tirsdag - altså den kommende nat - bevæger sig ned over Danmark fra nordvest, og som tirsdag ventes at ligge over Polen. Allerede i eftermiddag, mandag, vil en kraftig vestenvind sende vand ind i Skagerrak og den nordlige del af Kattegat.

Men da den præcise bane for lavtrykket ifølge DMI endnu er usikker, kan der komme ændringer i varslet, så den varslede vandstand enten bliver lidt højere eller lavere.

Indtil videre forventer DMI, at vandstanden i Bandholm, som er meteorologernes eneste målestation på nordkysten, vil toppe onsdag mellem klokken 05.00 og 06.40 med 1,30 meter over normalen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce