cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Vejr

DMI: Risiko for kraftigt snefald i weekenden

Fra fredag aften og frem til mandag aften kan der falde op til 20 centimeter sne, men prognoserne er stadig meget usikre.
24. januar 2019 kl. 07:17 Af Jakob Poulsen

Det kan vise sig at være en rigtig god ide at finde støvler, lange underbukser, huer, vanter, sneskovl - og vinterdæk til bilen - frem inden weekenden, hvis man ikke allerede har gjort det.

DMI har torsdag morgen udsendt en såkaldt femdøgnsudsigt gældende fra fredag aften klokken 20 og frem til mandag klokken 12, hvor man advarer om, at der lørdag kan forekomme kraftigt snefald i hele landet.

Men inden, at vi går helt i panik, er der grund til at understrege, at det fortsat er meget usikkert, hvor meget sne, der kommer, og hvor stor en del af det, der rammer Lolland-Falster.

DMI nævner ikke vores landsdel specifikt, men ifølge meteorologerne kan der i løbet af perioden fra fredag aften til mandag aften falde mellem fem og 20 centimeter sne rundt om i landet. I nogle perioder kommer det også til at blæse mere end 10 meter i sekundet, hvilket betyder, at der også er risiko for snefygning.

Det er en front, som i løbet af fredag aften og natten til lørdag bevæger sig ind over landet fra vest og nordvest i selskab med et lavtryk. Det betyder ifølge meteorlogerne, at der kommer en del nedbør - og mest som sne.

Annonce

Søndag kommer et nyt lavtryk så frem mod det sydlige Danmark - og dermed antageligvis også Lolland-Falster, og det kan også give en del sne og blæst. Det er dog fortsat meget usikkert, hvilken bane dette lavtryk tager, så sneen kan også ende med at falde som regn eller slud.

DMI opfordrer til, at man følger med i vejrudsigten i de kommende dage og holder sig opmærksom på udviklingen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

Annonce

ANNONCE