cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Ingrid Riis

Vejr

DMI opgraderer vand-varsel til højeste niveau

OPDATERET 08.45: Flere steder ved Lolland og Falsters kyster kan vandstanden sidst på eftermiddagen nå op på et niveau, der normalt kun ses cirka hvert 20. år.
02. januar 2019 kl. 08:45 Af Jakob Poulsen

Annonce

Den varslede forhøjede vandstand ved Lolland-Falster og småøernes kyster kan måske gå hen og blive endnu højere end først antaget.

DMI har onsdag klokken 08.35 opgraderet det varsel, der gælder for farvandene omkring Lolland-Falster til Kategori 3, hvilket er det højeste varsel på DMIs varslings-måling.

Samtidig har man opjusteret den forventede vandstandsstigning, så man nu venter mellem 1,4 og 1,65 meter over normal vandstand.

Tidligere på morgenen viste prognoser, at vi sidst på eftermiddagen kan nå et niveau, som vi normalt kun ser cirka hvert 20. år.

DMI har fire målestationer ved de lokale kyster, hvor man måler vandstanden, og ved tre af de fire vil vandstanden ifølge prognoserne nå tæt på niveauet for det, DMI betegner som en 20-års hændelse.

Eneste sted, man ikke kommer derop, er i Bandholm, men det er omvendt her, at prognoserne kort før klokken 9 melder om den højeste vandstand. Her venter man således 151 centimeter over normalen ved middagstid- altså omkring klokken 12.

De øvrige tre målestationer ved Hesnæs, Gedser og Rødbyhavn alle når tæt på 20-års linjen, når man kigger på prognoserne.

I Rødbyhavn siger prognoserne kort før klokken 9, at vandstanden vil toppe med 141 centimeter over normalen klokken 16.20.

I Gedser når man højdepunktet med 142 centimeter over normalen ved 15.20-15.50-tiden.

I Hesnæs ventes vandet at toppe med 137 centimeter over normalen ved 14.30-tiden.

Politiet opfordrede allerede i aftes borgerne i Rødbyhavn og Bandholm til at være opmærksomme her til morgen og formiddag, onsdag.

Folketidende.dk følger udviklingen fra tidligt onsdag morgen, og vi hører meget gerne fra borgere med lokale observationer om vandsituationen.


Du kan skrive og sende billeder eller videoklip til os på mailadressen nyhedsdesk@folketidende.dk. Skriv gerne hvor og hvad tid billederne/videoerne er taget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her