cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder


Foto: Michael Hansen

Vejr

Dæmning mellem Askø og Lilleø oversvømmet

Vandet står højt omkring øerne i Smålandsfarvandet. På Lilleø slår vandet ind over digekronen. En stor økologisk frugtplantage er i farezonen.
02. januar 2019 kl. 10:16 Af Jakob Poulsen

Annonce

Vandet står høj i Smålandsfarvandet, og onsdag formiddag er dæmningen mellem Askø og Lilleø oversvømmet. Det viser billeder, som folketidende.dk har fået tilsendt af en af beboerne på Askø, Michael Hansen. Ifølge ham står vandet cirka 20 centimeter over asfalten.

Han er dog fortrøstningsfuld indtil videre.
- Det ser i og for sig fint nok ud. Jeg føler ikke, at vi er truet herovre, men måske ser det lidt værre ud på Lilleø. Det ser dog ikke ud til, at der er nogen af husene derovre, der er truet, men de kommer ingen vegne i dag, fortæller han.

En af beboerne på Lilleø er tidligere byrådsmedlem Peter Larsen.
- Vandstanden er ikke så kritisk endnu, det er vinden, der er det største problem. Vandet står lige nu omkring 30 centimeter under digekronen, men vinden får det til at sprøjte ind over, og jeg frygter, at vores store økologiske frugtplantage på 5,5 hektar vil blive oversvømmet, fordi vandet stadig stiger.

- Det ser rigtigt alvorligt ud for plantagen, men hverken huse eller mennesker er i fare herovre, for husene ligger noget højere. Det er de lave enge og landbrugsarealerne, der kan komme i problemer, fortæller Peter Larsen.

Hvis frugtplantagen bliver oversvømmet, vil det være fjerde gang siden 2006.
- Det sætter os tilbage hver gang, men vi kan intet gøre udover at følge situationen, siger han.

Askø-færgen er indstillet hele dagen på grund af den forhøjede vandstand, men vandet står dog ikke så højt på havnen denne gang, som det gjorde ved oversvømmelsen i januar sidste år, fortæller Michael Hansen fra Askø.

- Humøret er højt her på øen, og vi kommunikerer også med sommerhusejerne via facebook, fortæller han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce