cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Ritzau Scanpix, arkivfoto

Vejr

Fra første sommerdag på Lolland til kraftige regn- og tordenbyger

Langø på Vestlolland blev det første sted i Danmark i år, hvor der officielt blev målt sommertemperaturer. Men i aften kan det blive anderledes heftigt over Lolland-Falster.
03. juni 2019 kl. 06:37 Af Jakob Poulsen og Ritzau

Det går lige fra den ene yderlighed til den anden, det lokale vejr hvis man skal tro DMI.

I går søndag blev der ifølge DMI for første gang i år officielt målt sommertemperaturer i Danmark. Det var i Langø på Vestlolland, hvor temperaturerne nåede op over 25 grader - og dermed passerede DMIs grænse for, hvornår en dag kan karakteriseres som en sommerdag.

Helt præcist nåede temperaturen op på 25,3 grader klokken 14.50, oplyser DMI på Twitter, og det gør altså Langø til det hidtil varmeste sted i Danmark i 2019.

Og selvom vi også i dag mandag er stået op til en flot, lun morgen med masser af solskin, så ændrer det sig formentlig markant senere på dagen.

DMI oplyser i hvert fald, at regn- og tordenbyger trækker op over landet sydfra, og sidst på dagen og i aften kan de lokalt på Lolland, Falster og Sjælland blive ret kraftige.

Annonce

Ifølge den lokale prognose skulle bygerne begynde sidst på eftermiddagen, men indtil da kan vi se frem til en flot dag med en del sol og temperaturer mellem 18 og 23 grader - lokalt helt op til 25 grader.

Der er endnu ikke udsendt noget varsel i forhold til regn- og tordenbygerne, men det kan måske være en god idé at holde sig opdateret om situationen. Uvejret skulle dog drive over igen inden nattetide.

Tirsdag ser bygerne ud til at holde en pause og give plads til nogen til en del sol i hele landet. Temperaturerne lægger sig lidt lavere omkring 17 til 22 grader.

Om aftenen og natten trækker et regnvejr ind over landet fra sydvest, som kan blive ret kraftig og med torden i den vestlige del af landet.

Onsdag ser ud til at blive ugens luneste dag, som nok også bliver en ganske lummer omgang. Temperaturerne når op mellem 20 og 25 grader - lokalt op mod 28 grader.
- Landet bliver delt op i to. Regnen og bygerne vil husere det meste af dagen vestpå, men det bliver pænt med mere sol østpå, siger hun.

Annonce

Torsdag starter pænt og tørt mod nordøst. Men en ny front trækker op fra sydvest med en ny omgang regn, som lokalt kan være med torden. I løbet af dagen trækker fronten ind over hele landet, og med sig bringer den lidt køligere temperaturer.

Fredag klarer det igen op i hele landet, hvor der bliver god plads til solen og temperaturer mellem 17 og 22 grader.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE