cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder


Foto: Anders Knudsen

Vejr

Glatte veje - og saltet virker ikke

Pas på derude. Vejene er glatte, og det er for koldt og fyger for meget til, at vejsaltet virker, lyder det fra snerydningsfolkene i de to kommuner.
28. februar 2018 kl. 10:50 Af Jakob Poulsen

Annonce

Vintervejret giver fortsat masser af arbejde til snerydningsfolkene i både Lolland og Guldborgsund Kommune.

I Lolland Kommune er det ikke så meget sneen, men mere glatte veje, der giver problemer i øjeblikket, oplyser fagchef Søren Jensen onsdag ved 10.45-tiden.
- Alle de store klasse 1- og 2-veje er ryddet, og vi er godt i gang på 3'er- og 4'er-vejene. Vi har lidt problemer navnligt i byerne, hvis der holder parkerede biler, som vi skal udenom. Vi har 50 enheder ude at køre, og det er gået fornuftigt morgenen igennem.

- Men der er spejlglat alle steder, og det er så koldt, at vejsaltet ikke virker. Vi skal op på to-tre graders frost, før det virker, og vi har ligget på fem-otte graders frost hele morgenen. Vi saltede i går, og vi vil salte igen i dag, så snart det har en effekt, men vi skal salte mere end én gang, hvis vi skal nå i bund, og hvis det begynder at sne eller fyge, så har det ikke noget formål at salte, forklarer Søren Jensen.

I Guldborgsund Kommune melder driftleder Anders Madsen, at det fortsat fyger og sner lidt, blandt andet på Stubbekøbing-kanten.
- Vi kæmper videre. Vi køre på alle klasse 1- og 2-vejene, og vi er også så småt gået i gang med at rydde klasse 3-vejene. Men vi har næsten indstillet saltningen, for det har ikke den nødvendige effekt i øjeblikket. Så det er rigtigt fedtet og rigtigt glat derude, advarer han.

På Guldborgsund Kommunes hjemmeside kan du på et kort se en oversigt over kommunens prioritering af snerydning og glatførebekæmpelse.
Klik her.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CONNI NIS-HANSEN

Snigmord på offentlig… 16. december 2018 kl. 12.07

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen mangler læger 02. december 2018 kl. 22.45

Annonce