cookie-og-privatlivspolitik

54

Billeder

Maltrup Vænge ved Sakskøbing.
Foto: Carsten Holtse

Vejr

Højvandet har toppet

OPDATERET MANDAG 10.25 MED FLERE BILLEDER: Søndagens højvande toppede ved 1,30 meter over normalen i Rødbyhavn. Se masser af billeder her.
30. marts 2020 kl. 07:30 Af Jakob Poulsen

Annonce

Kysterne omkring Lolland, Falster og øerne i Smålandsfarvandet blev søndag ramt af højvande.

Ifølge DMI skyldes højvandet, at det blæser kraftigt fra nord og nordøst i alle de danske farvande og hele Østersøen. Derfor kan vandet fra Østersøen ikke løbe op gennem de danske bælter og bliver i stedet hobet op i de sydlige farvande.

DMI havde fra formiddagen og til et stykke ud på eftermiddagen udsendt et varsel for de syd-, øst- og vestvendte kyster. Varslet er dog ophævet igen.

Da vandet stod højest, målte DMI 1,30 meter over normalen i Rødbyhavn, mens man i Sakskøbing nåede op på 1,24 meter over normalen og 1,22 meter i Gedser.
I Nakskov toppede vandstanden ifølge DMI ved 1,17 meter over normalen, mens der i Bandholm blev målt op til 1,16 meter og i Hesnæs 1,14 meter over normalen.

I Nysted, Errindlev og Guldborg havne stod vandet, som det ses af billederne i denne billedserie, også højt.

Klik på billedet herover for at se mange flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her