cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Vejr

Kraftigt snevejr og fygning på dele af L-F

Situationen på vejene i Guldborgsund Kommune ser lidt sent onsdag eftermiddag lidt kaotisk. Så går det bedre i Lolland Kommune.
28. februar 2018 kl. 17:14 Af Jakob Poulsen

Annonce

Kong Vinter fortsætter sent onsdag eftermiddag med at hælde sne ned over dele af Lolland-Falster.

Værst ser det ud på vejene i Guldborgsund Kommune, hvor driftleder Anders Madsen ved 17.10-tiden betegner situationen som "lidt kaotisk".
- Det så rigtigt fornuftigt ud tidligere på eftermiddagen, men så begyndte det at sne og blæse op igen, og nu fyger det alle steder. Nogle steder er det virkelig ubehageligt at køre, fortæller han.

Snerydningen fortsætter dog en tid endnu. På de små klasse 3-veje stoppede man ved 15.30-tiden, men på de lidt større klasse 2-veje kører man videre frem til klokken 20, og derefter er det kun de største hovedveje, klasse 1-vejene, der bliver holdt farbare frem til torsdag morgen.

Det er en politisk beslutning, der ligger til grund for, hvor langt ud på aftenen og natten, at sneplovene skal køre på de forskellige veje, forklarer Anders Madsen.

Han opfordrer trafikanterne til at væbne sig med tålmodighed og være beredt på længere transporttid, hvis man skal ud at køre.

I Lolland Kommune ser det noget bedre ud. Her melder fagchef Søren Jensen, at snerydningsfolkene har været igennem stort set samtlige veje.
- Det fyger lidt nogle steder, og der kommer også en snebyge engang imellem, men efter omstændighederne ser det pænt ud, fortæller han.

Her stopper man med at køre på klasse 3-vejene klokken 18, og klokken 20 på klasse 2-vejene. Derefter er det kun de store klasse 1-hovedveje, der bliver ryddet sne på frem til torsdag morgen.

- Men det er glat derude, advarer Søren Jensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce