cookie-og-privatlivspolitik
Dæmningen mellem Askø og Lilleø var i en periode onsdag oversvømmet.
Foto: Michael Hansen

Vejr

Lilleø slap nådigt fra højvandet

Frugtavler Peter Larsen frygtede, at vandet ville oversvømme hans økologiske frugtplantage. Så slemt gik det heldigvis ikke.
03. januar 2019 kl. 09:10 Af Jakob Poulsen

Annonce

Selvom vandet stod højt rundt om Askø og Lilleø i går onsdag - og i en periode så højt, at dæmningen mellem de to øer i Smålandsfarvandet var oversvømmet, og Askø-færgen måtte opgive at sejle - så slap øerne tilsyneladende nådigt fra højvandet og oversvømmelserne.

Det fortæller frugtavler Peter Larsen fra Lilleø. Da folketidende.dk talte med ham onsdag formiddag, stod vandet blot 30 centimeter under digekronen, og han frygtede, at det ville gennembryde diget og oversvømme hans 5,5 hektar store økologiske frugtplantage.

Men dagen derpå er meldingen mere optimistisk.

- Det gik bedre end forventet. Digerne holdt, og der kom kun lidt vand ind på nogle af engene. I den økologiske plantage var der omkring 100 træer, der stod under vand på et tidspunkt, men vandet er væk igen nu, så det er begrænsede skader, der er sket.
- Vi slap nådigt, men vi har efterhånden også en vis rutine i at håndtere det, fortæller Peter Larsen og tilføjer, at naboøen Askø ifølge hans oplysninger også er sluppet rimeligt nådigt fra højvandet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce