Annonce
Vejret

Massivt snefald over Lolland-Falster

Foto: Claus Hansen, arkivfoto

OPDATERET 10.20: Sneen giver store på vejene fra morgenstunden, men det skulle være muligt at komme frem. Tag hjemmefra i god tid, lyder rådet.

Det har sneet en hel del i løbet af aftenen og natten til onsdag, og onsdag morgen er situationen på vejene på Lolland og Falster den, at der mange steder ligger masser af sne, men indtil videre har snefaldet ikke forårsaget ulykker, og der er heller ikke meldinger om lukkede veje.

Sådan lyder i korte træk meldingerne fra politiets vagtchef og driftlederne ved Lolland og Guldborgsund kommuners snerydningsmandskab ved 6-tiden onsdag morgen.

- Der er faldet meget sne i løbet af natten på Lolland, Falster, Sydsjælland og Møn, men fra Bårse og nordpå ser det ikke så slemt ud. Det er især de mindre veje, hvor der er problemer. Det har sneet jævnt hele natten, og det ser ud til at fortsætte i dag, i hvert fald frem til ved 18-tiden.
- Så man skal påregne længere rejsetid, for det er generelt snedækket og glat derude. Og så er det en god idé at sørge for at have tanket bilen op, havde ladet mobiltelefonen op og tage barmt tøj på, hvis man skal ud at køre, lyder opfordringen fra politiets vagtchef.

Hos Park & Vej i Lolland Kommune lyder meldingen fra Kjeld Jensen, at man har at snerydningsmateriel ude at køre.
- Vejene er farbare, men det er ikke lige godt alle steder. Vi har kørt på de største klasse 1-veje henover natten, og klokken 4 begyndte vi på de lidt mindre klasse 2-veje. Der har været nogle steder i nat, hvor vi i en periode frarådede udkørsel, men nu er det farbart, hvis man kører forsigtigt.
- Inden så længe begynder vi også at rydde de små klasse 3-veje ude på landet. Vi regner med, at det fortsætter sådan her dagen igennem, men vi forventer ikke, at det bliver værre.
- Vi har ingen meldinger om veje, der er helt lukkede, men der er nogle, som er svært fremkommelige, og så fyger det en del ude på landet, fortæller Kjeld Jensen.

I Guldborgsund Kommune lyder meldingen fra driftleder Anders Madsen, at man har haft cirka 50 sneplove i gang hele natten, og klokken 7 sætter man de resterende ind.
- Den er en let sne, der er faldet, og det gør det lidt mere fremkommeligt. Men der ligger 15-20 centimeter, så man skal passe på.
- Vi har ikke meldinger om lukkede veje, og det fyger ikke så meget i øjeblikket, men de har lovet tiltagende vind senere på dagen.
- Vi har kørt på de store klasse 1-veje hele natten, og klokken 4 begyndte vi på de lidt mindre klasse 2-veje, og klokken 7 går vi så i gang på klasse 3-vejene.
- Man skal især være opmærksom, når man møder en sneplov, for sneen hvirvler så meget op, at førerens sigtbarhed ikke er ret god, lyder det fra Anders Madsen.

DMI har fortsat varsel ude om snefygning for hele Lolland-Falster frem til klokken 18 i aften, onsdag.

Som omtalt allerede i går tirsdag, kører DSB kun med én afgang i timen på Sydbanen mellem Nykøbing og Næstved frem til klokken 18. Mellem Nykøbing og Rødby Færge indsættes der togbusser. Derudover er der foreløbig ingen meldinger om problemer i den kollektive trafik.
Man kan hele tiden holde sig opdateret om situationen i den kollektive trafik på Rejseplanen.dk.

Lokaltog, der står for driften af Lollandsbanen, oplyser, at man kun kører med et tog i timen i de kommende timer onsdag. Det er afgangene på minuttal 51 fra Nykøbing og på minuttal 52 fra Nakskov, der er aflyst frem til og med 19.51 (fra Nykøbing) og 18.52 (fra Nakskov), der er aflæst.

Giver sneen anledning til større problemer der, hvor du er på Lolland-Falster, har du oplevet pudsige situationer, eller har du taget nogle gode billeder af snevejret, så send os gerne et tip på nyhedsdesk@folketidende.dk.

  • Foto: Claus Hansen, arkivfoto
Annonce
Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken