cookie-og-privatlivspolitik
Nyk-F.02-03-18. Foto Claus Hansen.
Sne-reportage fra Maribo, Bandholm og Reersnæs.

14

Billeder

Folketidendes fotograf var fredag på snevejrstur rundt i Maribo-, Reersnæs- og Bandholmområdet på Lolland. Her kan du se hans billeder.
Foto: Claus Hansen

Vejr

Nu fyger det igen - men kun i Guldborgsund

BILLEDSERIE: Fygning har atter sendt snerydningsfolkene i Guldborgsund Kommune på arbejde, men i Lolland Kommune er der mere ro på.
02. marts 2018 kl. 16:50 Af Jakob Poulsen

Annonce

Seneste nyt om snesituationen på vejene på Lolland-Falster er meget forskelligt, alt efter hvem man spørger.

Ved 16.30-tiden fredag eftermiddag har snerydningsfolkene i Guldborgsund Kommune igen fået travlt, fordi det er blæst op.
- Nu fyger det rimeligt kraftigt igen. Jeg havde ellers lige sendt nogle af chaufførerne hjem for at vaske bilerne af, men i løbet af 45 minutter blæste det op fra tre meter i sekundet til 11 meter i sekundet, så nu kører vi igen.
- Det er løs sne, så folk kan godt køre i det, men man skal selvfølgelig ikke gøre det, hvis man ikke bryder sig om det.

- Vi kører stadig på fuld tryk på klasse 1- og klasse 2-vejene, men vi har indstillet rydningen på de små klasse 3-veje for i dag, og mange af dem er åbne, men de vil nok fyge til igen, fortæller driftleder Anders Madsen og tilføjer, at han ikke tør give noget bud på, hvordan situationen vil se ud i morgen lørdag.

I Lolland Kommune er der anderledes roligt på vejene, set med snerydningsfolkenes øjne.
- Det ser rimeligt fornuftigt ud. Der er en svag fygning, men det er ikke så kraftigt, at det generer, så vi har sat en del sneplove i bero. Vi er i gang med at salte i øjeblikket, og der er sorte veje i store dele af området, fortæller Park- og Vejchef Kjeld Jensen, Lolland Kommune.

Hans bud på vejsituationen lørdag er også, at det formentlig vil se tilforladeligt ud de fleste steder.
- De lover ikke noget særligt nedbør. Der kan komme lidt vind i den nordlige del, så det er vi opmærksomme på, men resten ser ud til at kunne klare sig selv, lyder hans forudsigelse sent fredag eftermiddag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce