cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix, arkivfoto

Vejr

Risiko for både hedebølge og skybrud

DMI har tirsdag morgen udsendt et risikovarsel, der dækker lidt af hvert.
27. august 2019 kl. 07:00 Af Jakob Poulsen

Annonce

Vejret i dag, tirsdag, kan komme til at byde på lidt af hvert.

DMI har tidligt tirsdag morgen udsendt et risikovarsel for hele landet med undtagelse af Bornholm, som handler om risiko for både skybrud og regionale hedebølger.

Risikovarslet om regionale hedebølger er ikke nyt, for det kom allerede i går, mandag, og omfatter blandt andet det vestlige Lolland. Definitionen på en hedebølge i DMIs forstand er, at der tre dage i træk på det samme sted skal måles temperaturer på over 28 grader.

DMIs målestation ved Langø registrerede i øvrigt en af de højeste temperaturer i hele landet i går, da der klokken 15.10 blev målt 29,1 grader.

Og sidst på eftermiddagen i dag tirsdag ventes der ifølge prognoserne også 29 graders varme i både Nakskov og Nykøbing. Onsdag ventes temperaturen "kun" at nå op på 27 grader som det højeste.

Varslet om risiko for skybrud skyldes ifølge DMI et højtryk, som ligger næsten stille over Østersøen og Baltikum og sender meget varm og fugtig luft op over Danmark fra sydøst.

Det kan betyde, at der i løbet af tirsdagen dannes lokale regn- og tordenbyger - og i hvert fald i Nykøbing-området er man tirsdag morgen stået op til regnvejr.

DMI udelukker ikke, at regnbygerne kan blive så kraftige, at der falder mere end 15 millimeter på en halv time, hvilket er grænsen for, hvornår der er tale om skybrud.

Lokalt på Lolland-Falster gælder skybrudsvarslet tirsdag fra klokken 06 til 18, mens varslet om hedebølge kun er gældende for dele af Lolland og strækker sig frem til onsdag klokken 19.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

Annonce