cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Vejr

Sne: Kæmper for at holde vejene åbne på Lolland

VIDEO: Der er stor forskel på sne-situationen på vejene i Lolland og Guldborgsund kommuner. Se seneste nyt her.
01. marts 2018 kl. 13:26 Af Jakob Poulsen

Annonce

Snesituationen på de lokale veje er torsdag ved 13-tiden meget forskellig, alt efter hvor på Lolland-Falster man befinder sig.

Værst ser det ud i Lolland Kommune, hvor snerydningsmandskabet kæmper indædt for blot at holde største veje åbne.

- Vejene lukker til for os, og vi har svært ved at holde dem åbne. Vi kæmper for at holde de store klasse 1-veje åbne, og de er nogle steder svært fremkommelige. Klasse 2-vejene er næsten åbne alle sammen, men svært fremkommelige. Det er især på Nordlolland, at vi har problemer, og der er en del klasse 3- og 4-veje rundt om i kommunen, som ikke bliver åbnet i dag. Generelt fraråder vi udkørsel på de små klasse 3- og 4-veje.

- I øjeblikket er vu ved at stykke et hold af hjemmeplejere og sygeplejere sammen, som skal ud til borgere, og når vi har samlet dem, sender vi dem ud med en sneplov foran, som kun har til opgave at rydde vejen for dem. Det gør vi også først på aftenen, fortæller Park og Vej-chef Kjeld Jensen fra Lolland Kommune.

Kommunen har nogle steder sat både gummigeder og rendegravere ind mod snemasserne, og derudover har man hyret seks-syv forskellige snerydningsmaskiner ind for at kunne klare presset.

I Guldborgsund Kommune er situationen anderledes rolig.

- Det fyger stadig nogle steder, men ikke så voldsomt. Der er stadig nogle af de mindre veje, som er lukkede, men vi arbejder på at åbne dem igen. Der vil nok være nogle, som vi ikke når ud til i dag.
- De store klasse 1- og 2-veje er mere eller mindre sorte alle sammen, men de har desværre lovet mere vind i aften og i nat, så der kan godt komme noget fygning der, fortæller driftleder Anders Madsen fra Guldborgsund Kommune.

Politiet fortæller i en pressemeddelelse ved 13-tiden, at man i øjeblikket får mange meldinger om glatføreuheld på Sydmotorvejen, men heldigvis ingen alvorlige.

Rådet fra politiet er derfor stadig: Hvis du absolut skal ud at køre i dag, så kør efter forholdene og tag hensyn til hinanden.


Vi har modtaget denne video af skipper Peter D. Jørsing og styrmand Frode Vest Hansen, der kører fra Askø Færgen op til et hus på Askø, hvor de overnatter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce