cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen, arkivfoto

Vejr

Snestormsvarsel afblæst - men der kommer stadig sne

OPDATERET 16.45: DMI har afblæst varslet om snestorm over Falster og Sydsjælland, men selve snevejret er ikke afblæst. Nu er Lolland også omfattet.
31. marts 2018 kl. 16:45 Af Jakob Poulsen

Annonce

Der kan være god grund til at tage sig sine forholdsregler og holde øje med vejret og DMIs hjemmeside, hvis man befinder sig i på Lolland-Falster eller Sydsjælland lørdag aften og frem til engang ud på søndagen (påskedag).

DMI varslede tidligere på lørdagen risiko for en regulær snestorm over Falster og Sydsjælland. Det varsel er nu afblæst, men det betyder ikke, at risikoen for snevejr er drevet over.

Den nye prognose, som DMI sendte ud klokken 13.30 siger nemlig, at der på Sydsjælland, Lolland og Falster frem til søndag aften ventes at falde et sted mellem to og otte centimeter sne.

Den "gode" nyhed er, at sneen formentlig vil være temmelig våd og tung og derfor ikke fyge.

Det er et lavtryk, der dannes i dag lørdag over den sydlige del af Polen, som man forventer herefter vil bevæge sig mod nord og nordøst, og det tilhørende frontsystem ventes altså at kaste noget sne af sig.
Men der er fortsat usikkerhed om, hvor langt op over landet, frontsystemet når - og dermed også en vis usikkerhed omkring, hvor meget sne, der vil falde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

Annonce