cookie-og-privatlivspolitik

7

Billeder


Foto: Anders Knudsen

Vejr

Sommerhusgrunde ved Gedser oversvømmet

OPDATERET 16.12: Den forhøjede vandstand har ikke haft større konsekvenser i fiskerihavnen i Gedser, men i sommerhusområdet ser det mere alvorligt ud.
02. januar 2019 kl. 14:40 Af Jakob Poulsen og Birgitte Grønning

Annonce

Vandstanden i fiskerihavnen i Gedser ser ud til at have toppet med 1,54 meter over normalen midt på eftermiddagen.

Og selvom det er noget af det højeste, der indtil videre er målt, så har det ifølge lederen af Gedser Redningsstation Brian Bennetsen ikke haft de store konsekvenser.

- Det er ikke så højt, som vi tidligere har prøvet. Der står lidt vand på lossekajen i fiskerihavnen, og der står også lidt vand inde på vores bedding, men det er ikke noget, der gør noget, siger redningsstationens leder.

Anderledes vådt og alvorligt ser det ud omkring nogle af de sommerhuse, på vejen Vesterhave i udkanten af Gedser. Her var Folketidendes fotograf og journalist forbi ved 14.20-tiden, og som man kan på billederne herover, står der vand på flere af sommerhusgrundene. Blandt dem er Poul og Wini Andersens grund.

Normalt har de en fin udsigt til vandet fra deres terrasse i sommerhuset på Vesterhave lige nord for lystbådehavnen i Gedser.

Onsdag var vandet rykket helt op i haven, hvor det stod en halv meter dybt, mens parret løbende tjekkede varslerne om højvande på deres telefoner.

Terrassen var stadig tør, da vandstanden passerede 157 centimeter, og Poul Andersens optimisme var også stadig i behold, selv om hans havebord lignede et sofabord, og hans skur stod under vand.

- Jeg vil have lov at være optimist. Vi kan jo ikke gøre andet end at følge med og håbe det bedste, konstaterer han, der har haft sommeresidens i vandkanten ved Gedser siden 1983.

For to år siden måtte parret investere i nye gulve og møbler i sommerhuset, hvor 4. januar 2017 passerede vandstanden 164 centimeter over normalen, og vandet trængte ind i husetKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

AF: EVA TERNDRUP

Erhvervslivet rammes hårdt… 17. marts 2020 kl. 22.11

AF: EVA TERNDRUP

Skal religion stå over mennesket? 17. marts 2020 kl. 22.05

Annonce