cookie-og-privatlivspolitik
En af Yellowstones ulve på gale veje i nationalparken.
En af Yellowstones ulve på gale veje i nationalparken.
Foto: Privat

WeekendTid

25 år med ulve i Yellowstone

Oplevelsestip fra Folketidendes rejseskribent.
26. april 2020 kl. 06:00 Af Jørgen Lind

Annonce

I år er det 25 år siden, de første ulve vendte tilbage til den berømteste af de nordamerikanske nationalparker, Yellowstone, der dækker arealer i både Wyoming, Montana og Idaho - efter at ulvene næsten 70 år tidligere blev udryddet i området.

Ved grundlæggelsen i 1872 blev Yellowstone fristed for nogle af de sidste flokke af elge og bisonokser - og som følge heraf blev alle rovdyr i parken udryddet i de efterfølgende år. Med tiden indså man dog, at det ville øge ulvenes mulighed for at overleve som art, hvis de fik lov at leve i Yellowstone, der dækker over nogle af de mest naturlige landskaber i hele USA, hvis man ser bort fra Alaska og Hawaii. Derfor fik man indsat ulve fra det vestlige Canada i parken i 1995.

I dag er ulvene ikke længere udryddelsestruede og har endda bevæget sig til andre regioner,for eksempel Grand Canyon i Arizona og det nordlige Colorado.

Yellowstone er USA's første nationalpark og kan besøges året rundt. Et besøg i Yellowstone kan kombineres med at lægge vejen forbi Mount Rushmore National Memorial i South Dakota - den med de 18 meter høje, udhuggede granitskulpturer af fire præsidenter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce