cookie-og-privatlivspolitik
Der er mange muligheder for at tage sig en dukkert på Jakes Hotel.
Der er mange muligheder for at tage sig en dukkert på Jakes Hotel.
Foto: Privat

WeekendTid

Boheme-luksus

Oplevelsestip fra Folketidendes rejseskribent.
19. maj 2020 kl. 06:00 Af Jørgen Lind

Annonce

Her er et tip til dig, der foretrækker at holde eksotisk ferie i såkaldt autentiske omgivelser, præget af bæredygtighed, økologi og social ansvarsbevidsthed.

Du skal tage til området Treasure Beach på Jamaicas sydkyst, to en halv times køretur fra lufthavnen i Montego Bay. Her er en mere lokal stemning end i populære turistområder som Montego Bay og Negril.

Et af områdets mest populære hoteller er det bohemeagtige Jakes Hotel, hvor vandet opvarmes af solenergi, og spildevand bliver genanvendt til at vande hotellets køkkenhave. Hotellet har en udendørsbiograf, som viser gamle jamaicanske film, og to af områdets bedste restauranter. De køber fisk og skaldyr fra de lokale fiskere og kød, frugt og grønt fra lokale landmænd, ligesom alle hotellets ansatte er indbyggere i byen.

Værelserne er farverigt og kunstnerisk indrettede, flere har egen terrasse med havudsigt og udendørs badekar. Man kan også indlogere sig i en af hotellets villaer eller hytter. Prisen for en overnatning begynder ved godt 600 kroner.

Fra stranden kan man tage på tur til den legendariske Pelican Bar, der er indrettet på pæle ude på en sandbanke nogle hundrede meter fra kysten. Husk at spørge flere bådejere om prisen for sejladsen derud, da prisen kan variere meget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang asfalt i… 13. august 2020 kl. 07.43

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

Annonce