cookie-og-privatlivspolitik
"Fastens strid med fastelavn" er titlen på et kendt Bruegel-maleri. Det er et af hovedværkerne på Statens Museum for Kunst i København.
"Fastens strid med fastelavn" er titlen på et kendt Bruegel-maleri. Det er et af hovedværkerne på Statens Museum for Kunst i København.
Foto: Privat

WeekendTid

Bruegel hyldes med udstillinger

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
25. oktober 2019 kl. 06:27 Af Jørgen Lind

Annonce

Hele verden kender Pieter Bruegel den Ældres malerier. De færreste har nogensinde set hans arbejder på papir, men faktisk indledte han sin karriere med at lave grafik.

I anledning af 450-året for hans død hylder Belgien den verdenskendte flamske mester med en række udstillinger og events i løbet af 2019.

15. oktober åbnede den største af udstillingerne, "The World of Bruegel in Black and White", og den byder på en komplet samling af originale sort-hvid grafiske arbejder, som hidtil har været gemt for offentligheden. De mange billeder tilhører Det kongelige Bibliotek i Belgien og menes at udgøre den komplette samling af Bruegel-tryk.

Dette er første og måske sidste gang, man får mulighed for at se mesterens værker på papir. Når særudstillingen, som holdes på Palais de Charles de Lorraine i Bruxelles, lukker 15. februar, skal de skrøbelige dokumenter tilbage til mørket - hvis ikke for evigt, så i hvert fald i rigtig lang tid.

Få overblik over alle udstillinger og arrangementer på www.flemishmasters.com/en.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce