cookie-og-privatlivspolitik
NaturBornholm byder på dinosaurer, levende krokodiller, tidsrejse, jordskælv, Østersø-akvarium, bisonudstilling og fossiljagt - og nu også en lille del af en urokse.
NaturBornholm byder på dinosaurer, levende krokodiller, tidsrejse, jordskælv, Østersø-akvarium, bisonudstilling og fossiljagt - og nu også en lille del af en urokse.
Foto: NaturBornholm

WeekendTid

Et lille stykkeurokse på solskinsøen

Tip fra Folketidendes rejseskribent.
27. august 2020 kl. 13:04 Af Jørgen Lind

Annonce

Da fisker Peter Jensen først på sommeren trawlede i farvandet syd for Bornholm, fik han en uventet ting med i nettet. Heldigvis blev genstanden ikke smidt over bord, men bragt med i havn og afleveret på NaturBornholm, der er et oplevelsescenter om Bornholms tilblivelseshistorie, natur og geologi. Det viste sig at være et over 35 centimeter langt horn fra en urokse.

Urokserne indvandrede til Danmark for 10.000 år siden. Rundt om i de centraleuropæiske skovområder levede de, indtil den sidste urokse blev dræbt i 1627. På Bornholm har man hidtil kun gjort et enkelt og lidt tvivlsomt fund af en tand, samlet op på stranden ved Dueodde. Med det ny fund kan vi med sikkerhed sige, at urokserne også har været en del af faunaen på Bornholm. Den sidste rest af dem er nu udstillet på oplevelsescentret i Aakirkeby, hvis to andre turistattraktioner er Bornholms Automobilmuseum og den 900 år gamle Aa Kirke med tvillingetårne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce