cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Philip Davali

WeekendTid

Flyet er aflyst: Hvad skal du gøre?

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
11. maj 2019 kl. 11:50 Af Jørgen Lind

Annonce

Mange passagerer må se rejsen blive forkortet eller i værste fald helt aflyst, når luftfartsselskaber rammes af strejker som for eksempel SAS i sidste uge. Har den rejsende selv sammensat sin rejse uden om et rejsebureau, kan man være rigtig dårligt stillet.

- Hvis flyrejsen bliver aflyst, er det som udgangspunkt flyselskabets ansvar at ombooke passagerens billet til en anden flyvning så hurtigt som muligt, oplyser Danmarks Rejsebureau Forening.

- Er flybilletten en del af en pakkerejse, skal rejsebureauet sørge for, at gæsten bliver kompenseret ud fra reglerne i pakkerejseloven. De kan også være behjælpelige med at ombooke til andre selskaber uden ekstraomkostninger for forbrugeren.

Med et rejsebureau i ryggen har man i nogle tilfælde også mulighed for at ophæve hele rejsen, hvis forsinkelser for eksempel hindrer en i at nå en fodboldkamp eller koncert, som var rejsens formål.

Den sikkerhed har man ikke, hvis man selv har arrangeret sin forlængede weekend i Paris gennem flyselskabets hjemmeside og en hotelbookingportal. Så må man selv kontakte flyselskab, hotel, biludlejer osv.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

Annonce