cookie-og-privatlivspolitik
Navere i deres traditionelle, sorte påklædning.
Navere i deres traditionelle, sorte påklædning.
Foto: Privat

WeekendTid

Følg naverne til Blankenburg

Tip fra Folketidendes rejseskribent.
09. september 2020 kl. 13:09 Af Jørgen Lind

Som måske bekendt er naver betegnelsen for en faguddannet, der drager rundt i Europa for at dygtiggøre sig ved at udføre forefaldende arbejde inden for sit fag. Udenrigsminister Per Hækkerup udtalte engang, at naverne faktisk var de første rigtige europæere. Den århundredgamle tradition, som også er kendt herhjemme, stammer fra Tyskland, så det er meget passende her, man finder et historisk museum for omvandrende håndværkere.

"Herbergsmuseum", der er det eneste af sin slags i Tyskland, har til huse i Blankenburg i en statelig bindingsværksejendom fra 1684 og rummer talrige minder om den stadig levende tradition. I perioden fra 1884 til 1916 kunne navere altid finde en seng og et måltid mad på det særlige herberg i Blankenburg.

Middelalderbyen, der ligger i den nordlige del af Harzen, er i øvrigt kendt for sit 100 hektar store anlæg Blankenburger Schlossgärten, et af de største og ældste i Sachsen-Anhalt og en stor del af landsinitiativet Gartenträume (havedrømme).

På en markant klippeafsats lidt uden for byen troner borgen og frilandsmuseet Regenstein, og ved Strasse der Romanik ("den romanske rute") i nærheden finder man cistercienserklostret Michaelstein, som også er et besøg værd.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

Annonce

ANNONCE