cookie-og-privatlivspolitik
I Graz, der er hovedstad i den østrigske delstat Steiermarkt, holdes der ikke færre end 15 julemarkeder.
I Graz, der er hovedstad i den østrigske delstat Steiermarkt, holdes der ikke færre end 15 julemarkeder.
Foto: Privat

WeekendTid

Fra det ene julemarked til det andet

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
09. november 2019 kl. 06:00 Af Jørgen Lind

Annonce

I østrigske Graz er der eventyrstemning i luften, når adventsmåneden fejres fra 22. november til 24. december. En række markeder med hvert sit tema åbner omkring byens centrum, og afstandene er så korte, at man i ro og mag kan spadsere fra det ene til det andet. Faktisk er der i byen, som er mindre end Aarhus, ikke færre end 15 markeder.

Begynd for eksempel med at besøge Markt am Tummelplatz og Mehlplatz-Markt, hvor der er alle muligheder for at finde julegaveinspiration, og fortsæt til Kleine Neutorgasse. Her bliver børnene underholdt med eventyroptog, pariserhjul og karruseller, og er der energi til mere, kan man besøge Karmeliterplatz og prøve den 1.000 kvadratmeter store skøjtebane.

En overraskelse venter ved Landhaushof, hvor isskulptøren Kimmo Frosti fra 1. december udstiller en 35 tons tung julekrybbe, fremstillet i is.

Et særligt "kontor for julesalmer" holder åbent i hele perioden. Er man på jagt efter et bestemt musikstykke eller en særlig tekst, kan man gå på opdagelse i samlingen, som omfatter 30.000 titler.

Der er indsamlet musik fra hele verden, og genremæssigt spænder udvalget fra julesalmer og spirituals til folkemusik og pop.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce