mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Fjeldvåge

4

Billeder

Fjeldvåge

WeekendTid

Fugleliv på Lolland og Falster

Asbjørn Jensen fra Idestrup har igen været rundt på Lolland og Falster for at fotografere fuglelivet.
03. november 2018 kl. 07:00 Af Asbjørn Jensen

Annonce

Blåmejsen ser vi hele året, både i det åbne land, i skoven og ved foderbrættet i haven. Om vinteren ses den i flokke med andre mejser (mejsetog) i skoven. Der kan være op til 75 mejser i sådan en flok.

Knortegåsen er opdelt i to adskilte bestande. Lysbuget - som yngler på Svalbard og mørkbuget som yngler i det nordlige Rusland. Fuglene på foto er den mørkbugede art, som trækker ned gennem Østersøen og videre mod vest. Billedet er fra Gedser Odde midt i oktober. Mange af gæssene overvintrer i Smålandshavet, så tag en tur til Femø i løbet af vinteren, der kan man se rigtig mange fra færgen. Knortegåsen er på størrelse med en gravand - altså en lille gås.

Fjeldvågen yngler i det nordlige Skandinavien, der hvor skov bliver til tundra og fjelde. Om efteråret trækker den sydpå til Danmark og et stykke ned i Europa. Det er dog kun få fugle, der bliver i Danmark hele vinteren. Når sneen kommer rykker de mod syd.

Den lille lappedykker yngler i Danmak i små søer med rørskov. Den kan få to kuld, og det må være en unge fra andet kuld, som bliver fodret af en forældrefugl - foto er fra sidst i oktober. Begge forældre er med til skaffe mad til ungerne. For mig virker det sent, da ungen ikke kan flyve endnu. Forældrene dykker hele tiden, og kommer de fleste gange op med en lille fisk, som ungen sluger hel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Tag ansvar for styrke… 12. november 2018 kl. 01.13

AF: JOHN WENNERWALD

Anoreksi og forældrerollen 11. november 2018 kl. 22.44

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Svindel og humbug 11. november 2018 kl. 00.46

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvor er vi heldige i Guldborgsund 10. november 2018 kl. 16.03

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvorfor skriver I om… 10. november 2018 kl. 13.22

AF: HELENE WIINGAARD

Til dig, der kørte min kat… 09. november 2018 kl. 15.57

Annonce