cookie-og-privatlivspolitik
Nordisk lappedykker

4

Billeder

Nordisk lappedykker

WeekendTid

Fugleliv på Lolland og Falster

Asbjørn Jensen fra Idestrup har igen været rundt på Lolland og Falster for at fotografere fuglelivet.
02. december 2018 kl. 07:00 Af Asbjørn Jensen

Annonce

Jeg bragte et foto af en fjeldvåge sidste gang, men et par dage efter deadline fangede jeg to fjeldvåger på samme foto, derfor fjeldvåge igen.

Blisgæssene er nu begyndt at dukke op på markerne. De yngler i det nordlige Rusland, og de er nu på vej sydover mod den sydvestlige Østersø og Vadehavet. Fuglen på foto er en ungfugl født i år, så den har ikke fået blis endnu. Den er fotograferet på markerne ved Frisenfeldt på Gedser Odde. Den gik helt alene, så det tyder på, at den er blevet træt og har haft brug for at fouragere i nogle dage.

Det er første gang, at jeg bringer et foto af en nordisk lappedykker på denne side. Den yngler ikke i Danmark, men i det øvrige Skandinavien og langt ind i Rusland. De ses dog på træk om vinteren ved Østersøen, men så langt fra kysten at foto er umuligt. Denne svømmede rundt i Gedser lystbådehavn i en uges tid. Da jeg fik meldingen stod jeg tidligt op næste morgen og var heldig at få nogle gode fotos af den.

Pibeanden yngler fåtalligt i Danmark. Der registreres cirka 30 par i Nordvestjylland om året. Lige nu er der mange pibeænder i de indre danske farvande og især på de lavvandede områder rundt om Lolland-Falster. De ældre jægere kalder dem brunnakker.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nej til eksperimenter 26. maj 2019 kl. 22.46

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

Annonce