cookie-og-privatlivspolitik
Under krigen flyttede nazisterne Gent-alteret til et sydtysk slot, men som bombardementerne tog til, blev de gemt i en tidligere saltmine og overlevede.
Under krigen flyttede nazisterne Gent-alteret til et sydtysk slot, men som bombardementerne tog til, blev de gemt i en tidligere saltmine og overlevede.
Foto: Jørgen Lind

WeekendTid

Gent hylder van Eyck

Oplevelsestip fra Folketidendes rejseskribent.
04. december 2019 kl. 06:00 Af Jørgen Lind

Annonce

I løbet af 2020 fejrer man i den flamske middelalderby Gent en af senmiddalalderens største malere, Jan van Eyck, med en række arrangementer. Det foregår under titlen "OMG! Van Eyck was here", hvor udstillingen "Van Eyck. An Optical Revolution" på byens kunstmuseum er højdepunktet (tidligere omtalt i disse spalter).

En anden stor begivenhed er, når det berømte Gent-alter efter en årelang restaurering overleveres til Sankt Bavos domkirken i Gent - hvilket sker samtidig med, at et helt nyt besøgscenter i oktober åbner ved katedralen.

Her kan man opleve de restaurerede paneler sammen med en samling andre store kunstskatte. Motiverne på den 3,50 meter høje altertavles 12 felter blev malet af Jan van Eyck og hans bror, Hubert.

Se alle events, der er en del af "OMG! Van Eyck was here", på websitet visit.gent.be/en.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: SVEN-ERIK JENSEN

Kører alt for stærkt og for tæt 18. januar 2020 kl. 13.45

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

AF: SIMON HAMPE SØRENSEN

Dannebrog og… 17. januar 2020 kl. 15.58

Annonce