cookie-og-privatlivspolitik
Hovedgaden i Deadwood, der har 1380 indbyggere og blev grundlagt i 1876.
Hovedgaden i Deadwood, der har 1380 indbyggere og blev grundlagt i 1876.
Foto: travelsouthdakota.com

WeekendTid

Guldgraverbyen har fået nyt liv

Tip fra Folketidendes rejseskribent.




19. august 2020 kl. 12:39 Af Jørgen Lind

Annonce

Når vi igen begynder at længes efter nye eventyr, vil rejsepræferencerne sandsynligvis være forandrede, og vores hidtidige favorit-rejsemål er måske ikke helt så tillokkende længere. Mange vil nok gerne undgå større menneskemængder og storbyer og i stedet søge mod naturen og mindre rejsemål. I den forbindelse er det oplagt at kigge nærmere på The Great American West, et fællesnavn for de nordamerikanske stater Idaho, Montana, Wyoming, North Dakota og South Dakota. Området er på størrelse med Danmark, Sverige, Norge og Finland tilsammen, men har kun fem mio. indbyggere.

Store guldfund under 1800-tallets guldfeber fik alle former for lykkejægere til at opsøge den barske by Deadwood i Black Hills, South Dakota. Byen blev dermed en turbulent mødeplads for de lovløse og dem, der arbejdede for at opretholde lov og orden. Navne som Wild Bill Hickok og Calamity Jane gjorde Deadwood kendt. Der findes mange historier om byen og dens indbyggere, og flere er blevet til tv-serier, bl.a. "Deadwood", og flere spillefilm, senest i 2019.

I dag kan man stadig støde på nogle af byens legender spille terning på et af byens mange casinoer. I sommerhalvåret er der også "shootings" i gaderne - skuespil, hvor nogle af byens skydeglade kæmper mod hinanden på åben gade.

Deadwood, der har været et National Historic Landmark i næsten 60 år, er et must, når man besøger naturområdet Black Hills. Byen kan også kombineres med besøg i Mount Rushmore og Devils Tower for at nævne et par af regionens attraktioner.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce