cookie-og-privatlivspolitik
En lille del af den 1.050 kvadratmeter store mosaik, som vil indgå i det kommende Hilton-hotel i Antakya.
En lille del af den 1.050 kvadratmeter store mosaik, som vil indgå i det kommende Hilton-hotel i Antakya.
Foto: Privat

WeekendTid

Hotel får verdens største mosaik

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
13. august 2019 kl. 07:01 Af Jørgen Lind

Annonce

The Museum Hotel i Antakya i den allersydligste del af Tyrkiet kommer til at leve op til sit navn. Det er stadig under opførelse, og det er en uventet langsommelig proces, fordi man under de indledende fundamentsudgravninger stødte på et stort antal Eros-statuetter, antikke mønter, andre metalgenstande og sidst, men ikke mindst: keramikmosaikker - så mange, at mosaikkerne dækker en flade på cirka 1.050 kvadratmeter.

Arkæologerne vurderer, at kunstværket er blevet til under 13 forskellige kulturer eller civilisationer, lige fra den hellenistiske tid til den islamiske periode. En del blev ødelagt og forsvandt under jordskælv i årene 526 og 528.

Verdens største antikke mosaik undergår nu en tidkrævende restaurering. Den kommer til at ligge ved siden af receptionen, lobbyen og restauranten i det 200 værelser store hotel, som Hilton-kæden skal drive.

Antakya, der i dag har en kvart million indbyggere, hed oprindeligt Antiochia og var den tredjestørste by i Nærorienten i hellenistisk tid.

Den spillede allerede i urkristen tid en afgørende rolle i både kristendommens og kirkens historie. I Antiochia opstod - måske allerede i begyndelsen af 30'erne - den første kristne menighed uden for Palæstina, og her blev betegnelsen "de kristne" anvendt for allerførste gang.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce