cookie-og-privatlivspolitik
Kirken, som var med i Hitchcocks thriller, og hvor gysermesteren i øvrigt gik til gudstjeneste ind imellem optagelserne.
Kirken, som var med i Hitchcocks thriller, og hvor gysermesteren i øvrigt gik til gudstjeneste ind imellem optagelserne.
Foto: Privat

WeekendTid

Hyggelige småbyer med minder om gys

Oplevelsestip fra Folketidendes rejseskribent.
16. april 2020 kl. 06:00 Af Jørgen Lind

Annonce

Hvis man er turist i Californien, er det næsten et must at besøge San Francisco og dens berømte bro Golden Gate. Skulle der være lidt tid til overs, kunne en halvdagsudflugt gå nordpå langs stillehavskysten til to småbyer, som blev verdenskendte, da Alfred Hitchcock brugte dem som ramme om sin gyser "Fuglene".

Filmen fortæller om, hvordan flokke af aggressive krager og måger i bogstaveligste forstand er ved at tage livet af et lille samfund. Trofaste seere af den ikoniske thriller vil kunne genkende gaderne i de to nabobyer Bodega og Bodega Bay.

Saint Teresa of Avila kirken, som var med i filmen, kan stadig besøges. Også Potter Schoolhouse, hvor fuglene gav skolebørnene en første advarsel, ligger, hvor den lå under optagelserne.

Location-turister kan passende stille sult og tørst samme sted som filmholdet gjorde i 1962-63: på Casino Bar & Grill, et stenkast fra kirken. Det er en 135 år gammel restaurant, hvor du slipper for at spise hotdogs og burgere, fordi egnens professionelle kokke har kastet deres kærlighed på stedet og derfor laver rigtig mad af lokale råvarer.

Tides Wharf Restaurant and Bar, som optræder i nogle scener, serverer stadig "upscale casual seafood" med havudsigt, dog i lokaler som er nyopførte efter en brand.

Bodega og dens hyggelige havneby ligger cirka 70 km nord for Golden Gate i luftlinje.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

Annonce