Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
Indtil 30. november fejrer Irland sine mange kulinariske skatte med festivalen Taste the Island, der i år finder sted for første gang.
Under festivalen går lokale producenter og kokke over hele Irland sammen for at afvikle flere end 500 events om mad og drikke. Her kan madører deltage i blandt andet mad-vandreture langs de berømte kyststrækninger Wild Atlantic Way og Causeway Coastal Route samt rundture og workshops på forskellige destillerier og bryggerier.
Desuden holdes der flere lokale markeder, ligesom der er adskillige muligheder for at møde landets mange lokale, små råvareproducenter. Af højdepunkter kan blandt andet nævnes en unik middagsoplevelse for foden af Mount Errigal og en middag i fyrtårnet på Hook-halvøen, mens månen står op.
Endelig kan nævnes en række lokale events som A Taste of West Cork Festival, Galway International Seafood and Oyster Festival, Taste Causeway og Slow Food Festival i Derry-Londonderry. Fuldt program kan læses på www.Ireland.com/tastetheisland.