cookie-og-privatlivspolitik
På pladsen foran hurtigfærgen holder bilerne ikke tilfældigt. Algoritmen sorterer dem, så de kommer til at holde helt rigtigt på et af færgens vogndæk.
På pladsen foran hurtigfærgen holder bilerne ikke tilfældigt. Algoritmen sorterer dem, så de kommer til at holde helt rigtigt på et af færgens vogndæk.
Foto: Privat

WeekendTid

Kunstig intelligens laster bilfærger

Tip fra Folketidendes rejseskribent.
06. maj 2021 kl. 15:14 Af Jørgen Lind

Det ser måske tilfældigt ud, når en færges bildæk bliver fyldt op med biler én efter én. Men det er det langtfra altid.

Det er stadig medarbejdere, der vinker bilerne på plads på Molslinjens hurtigfærger på ruterne Sjællands Odde-Aarhus og Ystad-Rønne. Men fordelingen af køretøjerne inde på færgen sker ved hjælp af avanceret kunstig intelligens, skriver Molslinjen i en pressemeddelelse. Algoritmen sorterer bilerne, så de kommer til at holde helt rigtigt på vogndækket. Det betyder meget, hvordan bilerne fordeles på en hurtigfærge. Holder de optimalt i opmarchbanerne i færgelejet, bliver der bedre plads på vogndækket, færgen sejler bedre og bruger mindre brændstof. Herudover kommer der færre forsinkelser, fordi skibet lastes hurtigere.

Prognosen for, hvornår de mange biler og passagerer dukker op til en bestemt afgang, og hvordan de skal fordeles, foretages af et analyseværktøj, som netop er blevet tildelt prisen for "Data Tech Deployment of the Year" ved den internationale Data Breakthrough Awards.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE