cookie-og-privatlivspolitik
På pladsen foran hurtigfærgen holder bilerne ikke tilfældigt. Algoritmen sorterer dem, så de kommer til at holde helt rigtigt på et af færgens vogndæk.
På pladsen foran hurtigfærgen holder bilerne ikke tilfældigt. Algoritmen sorterer dem, så de kommer til at holde helt rigtigt på et af færgens vogndæk.
Foto: Privat

WeekendTid

Kunstig intelligens laster bilfærger

Tip fra Folketidendes rejseskribent.
06. maj 2021 kl. 15:14 Af Jørgen Lind

Det ser måske tilfældigt ud, når en færges bildæk bliver fyldt op med biler én efter én. Men det er det langtfra altid.

Det er stadig medarbejdere, der vinker bilerne på plads på Molslinjens hurtigfærger på ruterne Sjællands Odde-Aarhus og Ystad-Rønne. Men fordelingen af køretøjerne inde på færgen sker ved hjælp af avanceret kunstig intelligens, skriver Molslinjen i en pressemeddelelse. Algoritmen sorterer bilerne, så de kommer til at holde helt rigtigt på vogndækket. Det betyder meget, hvordan bilerne fordeles på en hurtigfærge. Holder de optimalt i opmarchbanerne i færgelejet, bliver der bedre plads på vogndækket, færgen sejler bedre og bruger mindre brændstof. Herudover kommer der færre forsinkelser, fordi skibet lastes hurtigere.

Prognosen for, hvornår de mange biler og passagerer dukker op til en bestemt afgang, og hvordan de skal fordeles, foretages af et analyseværktøj, som netop er blevet tildelt prisen for "Data Tech Deployment of the Year" ved den internationale Data Breakthrough Awards.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

Annonce

ANNONCE