cookie-og-privatlivspolitik
Både i Bruxelles, Antwerpen, Brugge og Gent kan man komme på guidede chokolade-ture i byens gader med stop hos chokoladebutikker undervejs.
Både i Bruxelles, Antwerpen, Brugge og Gent kan man komme på guidede chokolade-ture i byens gader med stop hos chokoladebutikker undervejs.
Foto: Jørgen Lind

WeekendTid

Nye søde museer

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
08. marts 2019 kl. 11:50 Af Jørgen Lind

Annonce

Belgierne spiser gennemsnitligt seks kg chokolade årligt, og de sætter deres interesse i system til glæde for landets turister.

I Bruxelles er chokolademuseet Choco-Story genåbnet i tre gange større lokaler midt mellem Grand Place og Manneken Pis. Her har besøgende mulighed for at lære mere om vejen fra kakaobønne til chokoladebar, ligesom man kan følge chokoladens historie helt tilbage til aztekerne og maya-folket, der dyrkede kakao for tusinder af år siden.

I januar åbnede Belgiens (og sandsynligvis verdens) største chokoladeoplevelse, den 4.000 kvadratmeter store Chocolate Nation, i diamanthovedstaden Antwerpen, som for 188 år siden blev hjemsted for den første belgiske chokoladefabrik.

Middelalderbyen Brugge har i en årrække har et museum, dedikeret til den søde tand.

(Foto: Jørgen Lind)KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce