cookie-og-privatlivspolitik

Foto: BORBERG THOMAS

WeekendTid

Om bord, men flyet rører sig ikke ud af stedet

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
17. maj 2019 kl. 11:53 Af Jørgen Lind

Annonce

De fleste synes, det er sjovt at flyve, men at sidde i flyet parkeret ved gaten eller ude på runwayen er ikke særlig sjovt. Heldigvis har både EU og USA grænser for, hvor længe man må sidde der uden mad, vand og toiletadgang og for, hvor længe man kan holdes i maskinen. Rejsesøgemaskinen momondo opsummerer:

I EU kan du forlange aircondition, brug af toiletter og vand, hvis dit fly står på jorden i over en time. Hvis det er mere end fem timer, har du ret til at kræve at blive lukket ud. Reglerne for forsinkelseskompensation gælder.

USA: Der er en fire timers grænse for parkeringsforsinkelse på internationale fly og en tre timers grænse for indenrigsfly. En undtagelse fra reglerne er, hvis der er sikkerhedsgrunde til, at flyet ikke kan taxi'e til gaten (samme i EU). Flyselskaber skal dog efter to timer tilbyde mad og vand, funktionelle toiletter og al nødvendig lægehjælp.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce