cookie-og-privatlivspolitik
Fra den 70 kilometer lange vandretur Schladminger-Tauern-Höhenweg.
Fra den 70 kilometer lange vandretur Schladminger-Tauern-Höhenweg.
Foto: Privat

WeekendTid

På sporet af minearbejderne

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
27. juli 2019 kl. 13:00 Af Jørgen LInd

Annonce

I bjergene omkring det populære, østrigske skisportssted Schladming-Dachstein ligger en 70 kilometer lang markeret vandrerute, Schladminger-Tauern-Höhenweg, og her føres man ikke bare langt ind i bjergene, men også mange hundrede år tilbage i historien.

Området har altid været rigt på mineraler, så der er brudt malm i over 1300 år, og mange steder dukker sporene af fortiden op. Ruten fører forbi tilgroede mineindgange, og flere steder ses ruinerne af minearbejderes beskedne huse.

Turen byder på mere end historie, for via syv etaper oplever man noget af Steiermarks smukkeste natur. I Klafferkessel, der ligger i 2.300 meters højde, kommer man langt over trægrænsen og får et unikt indtryk af det gamle istidslandskab, hvor gletsjere har eroderet store klippepartier bort. Undervejs passeres også de maleriske Giglach-søer med Dachstein-massivet i baggrunden.

Med fire-seks timers daglig vandring kan den 70 kilometer lange tur gennemføres på en uge, men det er muligt at forkorte turen til 45 kilometer fordelt på fem etaper. Ved hvert etapemål finder man både forplejning og overnatning, og turen kan bookes som færdig pakke indeholdende overnatning, morgenmad og frokost samt et Schladming-Dachstein Card, der blandt andet giver adgang til områdets lifte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce