cookie-og-privatlivspolitik
Jonathan Tishbi er både familieoverhoved og øverste chef for Tishbi Winery.
Jonathan Tishbi er både familieoverhoved og øverste chef for Tishbi Winery.
Foto: Jørgen Lind

WeekendTid

På vinjagt i Det hellige Land

Oplevelsestip fra Folketidendes rejseskribent.
16. maj 2020 kl. 06:00 Af Jørgen LInd

Annonce

Savner du et alternativ til vinrejser i Frankrig og Italien? Når rejselivet igen bliver givet frit, kunne løsningen være Israel.

Israelske vine er ingen nyhed - faktisk blev der produceret over 100 forskellige vintyper allerede for 2-3000 år siden, og kong David havde sågar en særlig minister for vin. I Israel har brugen af vin i forbindelse med religiøse ceremonier i hjemmet imidlertid betydet, at interessen for at lave kvalitetsvin har været relativ lav.

Men der er sket meget de seneste 20-30 år. Israelske vine har vundet flere internationale priser, for eksempel tre gange guld i kategorien rødvin og en gang sølv inden for hvidvin i PAR Wine Award International 2017.

Et halvtørt middelhavsklima med lange, tørre somre og korte, fugtige vintre samt et ørkenklima i Negevørknen kombineret med et veludviklet landbrug er vigtige komponenter i forbindelse med vinproduktionen.

I dag findes der over 300 producenter rundt omkring i Israel, heraf nogle let tilgængelige i Jerusalems omegn.

Vingårdene er populære turistmål, som tager imod et stort antal vininteresserede israelere og turister fra hele verden. Et eksempel er Tishbi Winery mellem Tel Aviv og Haifa, nogle få minutters kørsel fra oldtidsbyen Caesarea. Støttet af baron Edmond de Rothschild introducerede familien Tishbi i 1882 den "moderne" vinavl i Israel.

Det er stadig et familieforetagende og et af branchens største med en årlig produktion på en million flasker. Vingården omfatter foruden produktionsapparatet både prøvesmagningslokaler, butik, café og restaurant.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

Annonce