cookie-og-privatlivspolitik
En hyggepianist hører til inventaret i Orientekspressens barvogn.
En hyggepianist hører til inventaret i Orientekspressens barvogn.
Foto: Privat

WeekendTid

Rejsetendenser i 2020

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
11. november 2019 kl. 06:00 Af Jørgen Lind

Frem for at leve med den konstante frygt for at gå glip af noget og forsøge at se mest muligt på kortest tid på ferien, kommer 2020 til at handle om at sætte tempoet ned.

I 2020 planlægger næsten hver anden rejsende at benytte langsommere transportmidler for at begrænse indvirkningen på miljøet, og seks ud af ti ville foretrække en længere rute til rejsemålet for at opleve mere på selve rejsen.

Det fremgår af en undersøgelse, som rejseportalen Booking.com har ladet foretage blandt 22.000 rejsende fra alle dele af verden.

Undersøgelsen viserblandt andet også, at transportmidler, der kan hjælpe os med at sætte tempoet ned, vil stige i popularitet - fra cykler, sporvogne, hundeslæder og kaner til vores egne fødder.

Faktisk er det allerede mere end halvdelen af de adspurgte, der ikke har noget imod længere transporttid til rejsemålet, hvis bare rejsen foregår med et unikt transportmiddel.

Annonce

I samme ombæring vil 64 procent være interesserede i at opleve en rejse tilbage i tiden ved at benytte en historisk togrute, for eksempel Flying Scotsman, Rovos Rail eller Venice Simplon Orient Express. Ifølge Booking.com kan vi derfor se frem til et år med langsomme og specielle rejser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE