cookie-og-privatlivspolitik
En hyggepianist hører til inventaret i Orientekspressens barvogn.
En hyggepianist hører til inventaret i Orientekspressens barvogn.
Foto: Privat

WeekendTid

Rejsetendenser i 2020

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
11. november 2019 kl. 06:00 Af Jørgen Lind

Annonce

Frem for at leve med den konstante frygt for at gå glip af noget og forsøge at se mest muligt på kortest tid på ferien, kommer 2020 til at handle om at sætte tempoet ned.

I 2020 planlægger næsten hver anden rejsende at benytte langsommere transportmidler for at begrænse indvirkningen på miljøet, og seks ud af ti ville foretrække en længere rute til rejsemålet for at opleve mere på selve rejsen.

Det fremgår af en undersøgelse, som rejseportalen Booking.com har ladet foretage blandt 22.000 rejsende fra alle dele af verden.

Undersøgelsen viserblandt andet også, at transportmidler, der kan hjælpe os med at sætte tempoet ned, vil stige i popularitet - fra cykler, sporvogne, hundeslæder og kaner til vores egne fødder.

Faktisk er det allerede mere end halvdelen af de adspurgte, der ikke har noget imod længere transporttid til rejsemålet, hvis bare rejsen foregår med et unikt transportmiddel.

I samme ombæring vil 64 procent være interesserede i at opleve en rejse tilbage i tiden ved at benytte en historisk togrute, for eksempel Flying Scotsman, Rovos Rail eller Venice Simplon Orient Express. Ifølge Booking.com kan vi derfor se frem til et år med langsomme og specielle rejser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

Annonce