cookie-og-privatlivspolitik
I Torsby i Värmland ligger Sveriges første skitunnel.
I Torsby i Värmland ligger Sveriges første skitunnel.
Foto: Privat

WeekendTid

Skisportssteder bliver sommerrejsemål

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
16. juli 2019 kl. 06:00 Af Jørgen Lind

Annonce

Flere og flere regioner i Sverige sæsonudvider med sommeroplevelser.

Danskerpopulære Isaberg investerer op til denne sommersæson 17 millioner svenske kroner i en én kilometer lang sommerkælkebane, der med høj fart kører gæsterne ned over bjergsiden. Den er klar fra primo juli.

I Skövde/Billingen er der nyudviklede vandremuligheder. "Trollstigen" med tre ruter er en nyhed, som indvies i juli. Den består dels af faste stationer med forskellige aktiviteter, dels af sjove udfordringer undervejs. Hvis man vælger at gå den korte variant på 2,6 kilometer, passerer man gennem Rhododendron-dalen og vandrer i et næsten junglelignende landskab. 8,1 kilometer varianten byder på majestætiske udsigter ved Ryds Grotter. Har man mod på en længere tur, er der ruten på 12,4 kilometer, som går gennem løvskove og har udsigt til dybe kløfter.

Der er noget for enhver smag på Torsby Ski Tunnel & Sportscenter, hvis man kan lide at bevæge sig og få et adrenalin-kick. Her nyder man naturen på træningsbaner, vandrestier og cykelstier. Der er også frisbee-golf og en mindre indendørs skøjtebane. Herudover kan man prøve at stå på ski om sommeren, og det sker i en skitunnel, hvor der er vindstille, permanent minus tre grader og gode skiforhold.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce