cookie-og-privatlivspolitik
Overalt i Arbroath kan man købe fiskerbyens kulinariske specialitet, smokies.
Overalt i Arbroath kan man købe fiskerbyens kulinariske specialitet, smokies.
Foto: Privat

WeekendTid

Skotsk fiskerby har egen egnsret

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.




19. januar 2020 kl. 06:00 Af Jørgen Lind

Annonce

Hvis du er på whisky-ferie i Skotland, holder du sandsynligvis af singlemalt-whisky af den røgede slags. Den passion kan du kombinere med at indtage noget speciel fast føde i fiskerbyen Arbroath i Angus-området på østkysten. Med fast føde menes ikke her bøffer af det berømte Angus-kvæg, som går og græsser over alt i regionen, men om Arbroath Smokie.

Arbroath Smokie er trærøget torsk, som tilberedes på en særlig måde kun i den lille havneby, som takket være den berømte delikatesse har hele otte restauranter og cafeer med smokies på menukortet.

Man kan også få en faglig snak og måske en lille rundvisning hos producenterne, der sælger den ægte vare ud af huset, ledsaget af opskrifter på for eksempel Arbroath Smokie Cullen Skink (en kraftig suppe, lavet på røget fisk, smør, mælk, løg og kartoffelmos) og små smokie-tapas, tilsat whisky.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce