Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
Hvis du er på whisky-ferie i Skotland, holder du sandsynligvis af singlemalt-whisky af den røgede slags. Den passion kan du kombinere med at indtage noget speciel fast føde i fiskerbyen Arbroath i Angus-området på østkysten. Med fast føde menes ikke her bøffer af det berømte Angus-kvæg, som går og græsser over alt i regionen, men om Arbroath Smokie.
Arbroath Smokie er trærøget torsk, som tilberedes på en særlig måde kun i den lille havneby, som takket være den berømte delikatesse har hele otte restauranter og cafeer med smokies på menukortet.
Man kan også få en faglig snak og måske en lille rundvisning hos producenterne, der sælger den ægte vare ud af huset, ledsaget af opskrifter på for eksempel Arbroath Smokie Cullen Skink (en kraftig suppe, lavet på røget fisk, smør, mælk, løg og kartoffelmos) og små smokie-tapas, tilsat whisky.