cookie-og-privatlivspolitik
Björn Ulvaeus, medlem af den legendariske svenske popgruppe ABBA, bryder sig overhovedet ikke om, at en af gruppens store hits, "Mamma Mia", blev brugt på Dansk Folkepartis landsmøde i weekenden. "ABBA tillader aldrig, at deres musik anvendes i politisk sammenhæng. Dette har vi også fremført for Dansk Folkeparti". Sådan hedder det i en mail, som Ulvaeus via selskabet Universal Music Publishing har sendt til Modkraft.dk, og som er gengivet på græsrodsbevægelsens hjemmeside.
På landsmødet i DF optrådte partiets ungdomsforbund med en hyldest til partiformanden, Pia Kjærsgaard, fremført til tonerne af "Mamma Mia". Men de unge nationalister havde ikke spurgt komponisterne til sangen, Björn Ulvaeus og Benny Andersson, om de måtte bruge melodien til dette formål./Ritzau/(Chad Rachman/AP/POLFOTO/arkiv)
Björn Ulvaeus
Foto: CHAD RACHMAN

WeekendTid

Tidligere ABBA-medlem åbner hotel

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
14. september 2018 kl. 15:00 Af Jørgen Lind

Annonce

På Slottsholmen i Västervik ved Smålands østkyst har en af de fire ABBA'er, Björn Ulvaeus, åbnet en kombineret restaurant/boutiquehotel. Der er havudsigt fra alle 11 suiter. Man kan se frem til musiksammenkomster og danseaftener, hvor Björn selv har en aktiv rolle.

Med sin panoramaudsigt over Skeppsbrofjärden og Gamlebyviken har Slottsholmen spillet en vigtig rolle i Västerviks nyere historie.

Da Björn Ulvaeus voksede op, lå der en danserestaurant her, og gæsterne slog lejr i weekenden for at danse og more sig. En restaurant, hvor den 12-årige Björn fik sit første sommerjob - og nu er blevet hotelejer.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

AF: MARTIN WOUTERS

800 bolinger i sundet ????? 07. februar 2019 kl. 14.08

AF: BENT HANSEN

Flere danske film vises i… 05. februar 2019 kl. 11.47

Annonce