cookie-og-privatlivspolitik
I Berlin står enkelte steder rester af den forhadte mur, der delte byen indtil for 30 år siden. En del af muren er et langt kunstværk, East Side Gallery, som mange turister valfarter til.
I Berlin står enkelte steder rester af den forhadte mur, der delte byen indtil for 30 år siden. En del af muren er et langt kunstværk, East Side Gallery, som mange turister valfarter til.
Foto: VisitBerlin Author / Philip Koschel

WeekendTid

Tyskerne mindes Murens fald

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
12. oktober 2019 kl. 10:19 Af Jørgen Lind

Annonce

Berlinmurens fald i 1989 og Tysklands genforening året efter markeres talrige steder i Tyskland i år.

I Leipzig, hvor den fredelige revolution begyndte for 30 år siden, fortæller man historien om det delte Tyskland i udstillingen "Unsere Geschichte. Diktatur und Demokratie nach 1945", og i Berlin mindes Murens fald med udstillingen "Walking through Walls" med værker af 28 internationale kunstnere, der alle personligt har erfaring med mure og grænser. Udstillingen vises i udstillingshuset Gropius Bau indtil januar.

Hele vejen ned langs Jerntæppet - fra Østersøen i nord til Tjekkiet i syd - lå et bredt ingenmandsland, i dag kendt som Det grønne Bånd.

Stærke kræfter arbejder på at gøre båndet til et naturbeskyttelsesområde, og der er allerede mange muligheder for cykle, vandre og besøge museer og mindesmærker og se flere af de grænsetårne, bomme, spanske ryttere og pigtrådshegn, der adskilte Vesttyskland og DDR. I forbindelse med jubilæet arrangerer man guidede udflugter og vandreture 50 steder langs den tidligere grænse.

Mere information kan fås på www.erlebnisgruenesband.de/en.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce