Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
For at sætte fokus på den naturlige mad, som er til rådighed i naturen, lancerer Sverige sammen med fire svenske Michelin-kokke begrebet "The Edible Country" (det spiselige land) - en 404.686 kvadratkilometer stor gourmetrestaurant.
Konceptet består af forslaget til en ni-retters menu, instruktioner om hvor man finder ingredienserne, og hvordan man skal tilberede dem korrekt.
Maden laves og indtages rundt om i Sverige ved håndlavede træborde med brugsklare køkkenkits og madlavningsværktøjer. Bordene, der kan reserveres mellem maj og september på www.bookatable.com, er placeret i Skåne, Vestsverige, Lapland, Jämtland, Småland, Stockholms skærgård og Värmland.
Er de fuldt bookede, er det stadig muligt at besøge The Edible Country og tilberede retterne på ethvert andet foretrukket sted i den svenske natur.
Menuen varierer med sæsonen, så ingredienserne kan findes i naturen næsten hele året rundt.
Blandt retterne er en skovbouillon med pocheret aborre og smeltet urtesmør samt friskrøget ørred med kantareller og skovsyre.