cookie-og-privatlivspolitik
Et must for turister i Lissabon: Strække-ben-pause i en af gågaderne ned mod Praça do Comércio.
Et must for turister i Lissabon: Strække-ben-pause i en af gågaderne ned mod Praça do Comércio.
Foto: Jørgen Lind

WeekendTid

Vild med Portugal

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
22. marts 2020 kl. 06:00 Af Jørgen LInd

Annonce

Hvis du aldrig har været i Portugal, men overvejer at holde ferie i Europas sydvestligste hjørne, skulle du læse en ny bog om Portugal. Den giver unægtelig appetit på turen - og en masse nyttig baggrundsinformation.

Rejsejournalisten, cand.phil. Jørn Ørnstrup opsummerer begejstret sine talrige portugisiske besøg i bogen "Længslernes land - En kulturhistorisk rejse ned gennem Portugal" (forlaget Mellemgaard).

Læserne følger ham både på togrejserne (politisk korrekt!) fra nord til syd og gennem en halv snes interessante byer. Bogstaveligt talt følger vi forfatteren skridt for skridt gennem gaderne, og når han standser ved en skulptur eller slår en sludder af med en tjener, bliver det stikordet til en grundig beretning om portvin, portugisisk mad, fado, opdagelsesrejser, Salazars diktatur, H.C. Andersen i Sintra med mere.

I mange tilfælde kan man med udbytte tage Ørnstrups bog med i tasken og følge ham rundt i byen, hvad enten det er turistmagneterne Lissabon og Porto eller mindre kendte steder som Braga, Coimbra og Silves. På samme tid skærper "Længslernes land" rejseappetitten og uddyber oplevelsen undervejs gennem det attraktive rejseland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce