Annonce
Guldborgsund

Ældreråd føler sig usynligt og går på Facebook

Ældrerådet i Frederikhavn er allerede gået på Facebook og har 446 følgere. Guldborgsund Kommune har godt 11.000 følgere, som det lokale ældreråd måske kan låne. Foto: Birgitte Grønning

sine kampagner, lyder råd fra Danske Ældreråd

GULDBORGSUND Mindst 22.000 af Guldborgsund Kommunes borgere kunne potentielt interessere sig for Guldborgsund Ældreråds virke.

Men det gør de ikke.

Få stiller op til ældrerådets valg, få møder op til informationsmøder, og flere forveksler det kommunalt nedsatte og lovbestemte råd med andre.

- Jeg møder ofte folk, der tror, at der er valg til Ældre Sagen og ikke ældrerådet, konstaterer formand Inge-Lise Aaen, som netop har sat sig for bordenden for de 11 medlemmer i de næste fire år.

Ved det første møde forleden konstaterede rådet, at dets eksistens og arbejde stadig er for lidt synligt. Derfor er det nu besluttet, at Guldborgsund Ældreråd skal på Facebook for at blive mere set og hørt.

- Selvom vi synes, at vi har gjort mange ting for at blive mere synlige, er der åbenlyst brug for mere, konstaterer Inge-Lise Aaen, der forventer, at rådet træder ind på det sociale medies platform i løbet af det kommende halve år.

Hvordan ældrerådet får noget ud af at være på Facebook, har Inger Møller Nielsen allerede gjort erfaringer med. Og hun har et par gode råd til kollegerne i Guldborgsund.

Hun er formand for Danske Ældreråd, der er de 98 kommuners overordnede organ for ældrerådene, og hun er formand for ældrerådet i Brønderslev.

Hendes første erfaring er, at det kræver mere arbejde, end man tror, at passe en facebookside.

- Der skal svares og opdateres hele tiden, så den ikke ligger død. Sker der ingenting, kommer der ingen følgere, fastslår Inger Møller Nielsen.

Hendes vigtigste råd er derfor at droppe at lave ældrerådets egen facebookside.

- Man skal hellere komme på sin kommunes side, for der er mange flere følgere, man kan låne. Det er vanskeligt og tager meget tid for et ældreråd at få egne følgere, så bed kommunens kommunikationsafdeling om hjælp og læg indholdet op der i stedet. Det gør vi i Brønderslev, og det virker, anbefaler Inger Møller Nielsen.

Formanden for Danske Ældreråd har også et tredje godt råd til ældreråd, der går rundt og følger sig usynlige.

- De skal komme på banen med deres egen dagsorden og køre kampagner på udvalgte sager. Hvis man kun bakker op om den dagsorden, kommunen serverer på ældreområdet, ved at komme med høringssvar, er det svært at få synlighed. Ældrerådet skal vælge sine egne sager som for eksempel en ordentlig demografimodel for antallet af ældre i kommunen. Eller klippekort til både plejehjemsbeboere og hjemmeboende ældre. Eller ordentlige forhold og aktiviteter til det voksende antal demente. Det er sager, vi har ført os frem ved i min kommune, og det har skabt synlighed, konstaterer Inger Møller Nielsen.

Ny lov på vej
Danske Ældreråd, der repræsenterer alle landets 98 kommuners ældreråd, er i øjeblikket optaget af den melding på ældreområdet, statsministeren kom med i sin nytårstale. Regeringen vil starte helt forfra på ældreområdet. Der skal laves en kort og præcis ældrelov.
- Det er et vigtigt skridt, regeringen tager med en ny ældrelov. Værdighed, selvbestemmelse og tid til omsorg er kerneelementer i en god ældrepleje. Ældrerådene bidrager gerne til, at en ny ældrelov kommer til at skabe rammerne for netop dette, mener Inger Møller Nielsen, formand for Danske Ældreråd.
Danske Ældreråd vil følge arbejdet med en ny ældrelov tæt og sørge for, at erfaringer og perspektiver fra landets ældreråd inddrages.

Annonce
Annonce
Lolland

TO SOGNE LÆGGES SAMMEN EFTER PRÆSTESTRID

Annonce
Kultur

STJERNE-DIRIGENT OG BIGBAND INDTAGER BY

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

TO BOLIGBLOKKE SKAL RIVES NED

Rejsegilde

NY STADIONHAL BLIVER DYRERE END VENTET

Gaslækager

ENERGISTYRELSEN: OVER HALVDELEN AF GASSEN ER UDE AF RØRLEDNINGER

Energikrise

FJERNVARMEKUNDER KAN ÅNDE LETTET OP

Gaslækager

RUSLAND VIL HAVE SAG OM GASLÆKAGER TAGET OP I FN'S SIKKERHEDSRÅD

Energikrise

JULESTJERNERNE LYSER KUN I FÅ TIMER

Gaslækager

MYNDIGHEDER INDKALDER TIL BRIEFING OM GASLÆKAGER ONSDAG - FØLG LIVEBLOG

Lolland

SNART KAN DU KOMME I INFRARØD SAUNA

Royalt

PRINS JOACHIMS BØRN MISTER PRINSESSE- OG PRINSETITLER

112

UNG BUTIKSTYV STAK AF, FØR POLITIET NÅEDE FREM

112

FORMODET FALSK BANKMAND ANHOLDT

Lolland

TRYKKET STEMNING: LILLE PLEJEHJEM TRUET AF LUKNING

Indland

SOL OG VIND SKAL HJÆLPES PÅ VEJ MED MIDLERTIDIGE ELMASTER

Annonce
Håndbold

NFH FORLÆNGER MED CHEFTRÆNEREN

112

STOPPET MED 1.700 KILO I OVERLÆS AF GRØNTSAGER

Guldborgsund

LOKAL MINKAVLER VIL IKKE HAVE DYR I BURENE IGEN

Lolland

SKEPTISK BYRÅD GODKENDTE PARTNERSKABSAFTALE

Guldborgsund

ÆLDRE SAGEN SØGER FLERE SKOLEVENNER

Erhverv

DANSKE NETBUTIKKER MANGLER MÆRKNING AF FARLIGE VARER

112

MAND FUNDET DØD I HAVNEBASSIN

Gasledning til LF

SELSKAB KLAPPER I OM GASLEDNINGEN

Annonce
Annonce