Annonce
Ugeavisen Lolland

20 år som byens "gulddreng"

- Jeg er autodidakt og har aldrig været arbejdsløs, fortæller Tommi Ewers, som i 2015 flyttede sin butik fra Søndergade 1 til Søndergade 43. Foto: Lisbet Rasmussn

For 20 år siden, 15. januar 2002, slog Tommi Ewers dørene op for Byens Ure & Guld, som han netop havde købt af Knud Erik Stegmann.

NAKSKOV Egentlig havde Tommi Ewers forestillet sig en karriere inden for edb-branchen, som man kaldte den endnu kun spirende digitale it-verden i 1980'erne. Faktisk skulle den nyudsprungne student årgang 1981 blot arbejde et par sommerferieuger på byens skibsværft, inden han skulle i gang med datalogi-studiet på Odense Universitet.

Siden 2018 har Tommi Ewers (th) årligt doneret et indgraveret ur til "Bedste Kammerat" på Skoleskibet Danmark. Billedet her er fra 2019, hvor uret overrækkes til Jesper Hartmann Bjarvin, formand for skoleskibsforeningen. Foto: Arkiv/ Lisbet Rasmussen

Kringlet vej til guldbranchen

Men på værftet spottede man hurtigt den unge mands flair for det digitale og tilbød ham en fast stilling i edb-afdelingen.

- Det gik jo fint, så jeg kom aldrig af sted til Odense. I stedet deltog jeg på ØKs interne datakurser og var faktisk systemplanlægger, da værftet lukkede midt i 80'erne, fortæller Tommi Ewers.

Siden havde han adskillige jobs inden for edb og salg - blandt andet hos Daugbjerg og en anden lokal kontorforsyning, og i midt i 1990'erne blev han kontaktet af optiker Knud Erik Stegmann, som havde brug for hjælp til sit edb-system.

- Det gik så fint, så jeg blev hængende. Først som ferieafløser og for at pudse briller. Men så kom jeg også i gang med at sælge i butikkerne, og på den måde kom jeg ind i branchen, forklarer Tommi Ewers.

Annonce

Julefrokost med følger

I november 2001 holdt Knud Erik Stegmann som sædvanlig julefrokost for sine ansatte i de to butikker, han dengang havde, nemlig Stegmann Optik og Stegmann Ure & Guld.

Det blev dog en julefrokost ud og det sædvanlige. Stegmann lod nemlig den bombe falde, at han ikke længere orkede at stå i spidsen for to forretninger. Så enten måtte en anden overtage Stegmann Ure & Guld på adressen Søndergade 1, eller også ville den lukke.

- Der var vi så en tre stykker, som kunne se frem til at blive arbejdsløse, hvis vi ikke slog til, siger Tommi Ewers.

Det endte med at blive Tommi selv, der i øvrigt var yngste medarbejder, som købte forretningen og omdøbte den til Byens Ure & Guld.

Han overtog nøglen 15. januar 2002, hvilket i lørdags var nøjagtigt 20 år siden og blev fejret med 20 procent rabat på alle varer i butikken.

I 2015 købte Tommi Ewers ejendommen i Søndergade 43, hvor der også tidligere lå guldsmedeforretning.

- Jeg købte bygningen af Bent "Bosser" Rasmussen. Med fælles hjælp fra familien, ansatte og dygtige håndværkere, lykkedes det at indrette den nye forretning, som den ser ud i dag, fortæller han.

Annonce

Tommis piger

I dag har Tommi Ewers fem medarbejdere, som i daglig tale går under det ikke særligt #MeToo-venlige samlenavn "Mine piger". Men det er kærligt ment, pointerer han, og tonen er i hverdagen god mellem "Tommi og "pigerne".

- Selvfølgelig har vi uoverensstemmelser, og nogle gange er der sgu' næsten, som om jeg er gift med dem alle sammen, sukker Ewers godmodigt.

Annonce

Ingen webshop

Mens Tommi Ewers i sin ungdom var på forkant i den digitale verden, så er han i dag nærmest det modsatte.

- Man kan næsten sige, at jeg har været med til at grave min egen grav, da jeg var ung. For en forretning som min er i den grad truet af nethandel. Ja, det er hele branchen, slår Tommi Ewers fast.

Selv har han fravalgt at have en webshop og satser i stedet på den personlige kontakt, hvor vejledning, gode råd og ekstra service følger med, når kunderne køber ure og smykker af Nakskovs "gulddreng og hans piger".

Annonce
Annonce
112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Annonce
Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Guldborgsund

Antallet af sager om kriminelle unge stiger

Lolland

Broarbejde kan forsinke passagerer til færgerne

Sakskøbing

Nyt kobbertyveri

Lokal nyt

Tænketank: Elektriske sukkerfabrikker vil være meget billigere i drift

Guldborgsund

Rift om billetter til revy-forpremiere

Guldborgsund

X Factor castede sangtalenter: Nu handler jeg på min drøm

Guldborgsund

BILLEDER OG VIDEO: Hollændere høstede tulipaner på Falster

112

Ukrudtsafbrænding løb løbsk i tørken: Indsatsleder advarer

Annonce
Annonce