cookie-og-privatlivspolitik
Blak har modtaget to gange Platin for singlen "Nede Mette". Nu er han nomineret til to priser ved Danish Music Awards.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

“Nede Mette” har ændret mit liv totalt

Singlen “Nede Mette” kom på gaden 15. april i år. Siden har Henrik Blak fra Nakskov haft mere end travlt med næsten 200 jobs
10. november 2016 kl. 20:38 Af Jesper Bøgh

Annonce

27-årige Henrik Blak fra Nakskov har været vant til aldrig at have penge, har været på SU og kontanthjælp.

Nu er han lige flyttet ind i en stor lejlighed i Nakskov og ejer en Porsche.
- Fra at være en helt almindelig person i bybilledet med høretelefoner på så er jeg nu en meget eftertragtet autografskriver og en person, som de fleste i byen - ja, hele landet - kender, fortæller han.

Forvandlingen er bogstaveligt talt kommet fra den ene dag til den anden for Blak, som er hans kunstnernavn.

Singlen “Nede Mette” kom på gaden 15. april i år - og bare fire dage senere lå singlen nummer et på streamingtjenesten Spotify.

- Seks dage senere spillede jeg mit første job. 10 dage efter udgivelsen fik singlen Guld for at have været streamet 4,5 millioner gange. Pludselig skulle jeg til en masse PR-møder og ikke mindst spille en masse jobs. Min hverdag blev vendt gevaldigt på hovedet. Det var som at blive blæst bagover, fortæller Blak.

Rappede i skolegården
I slutningen af juli optrådte Blak ved Nakskov Sommer Festival på Axeltorv.
- Det var en fed oplevelse. Her følte jeg, at hele byen var mødt op for at høre mit nummer. Det fik mig til at tænke tilbage på dengang, jeg bare var en af drengene i skolegården på Stormarkskolen, der stod og rappede, husker han.

Også i MariboHallerne har Blak optrådt for nogle uger siden - og her måtte han bruge halvanden time på at skrive autografer.

- Der var en meget lang kø. Men jeg blev fuldstændig solgt af alle de mange børn med store smil, der bare blev glade for mit navn på et stykke papir, fortæller Blak.

Kulminationen er DMA
Siden udgivelsen har Blak spillet op mod 200 jobs, og den foreløbige kulmination er nu, at han er nomineret til to priser ved Danish Music Awards på lørdag i kategorierne Årets Danske Hit og Årets Danske Clubnavn.

- Jeg har kun set Danish Music Awards i fjernsynet. Nu skal jeg selv optræde ved showet og står til at få en pris. Det er fuldstændig surrealistisk, siger han.


Læs om Henrik Blaks forventninger til prisen i torsdagens Folketidende, hvor du også kan læse artiklen ”Sangen ”Nede Mette” blev skrevet på en halv time”. Ligesom du kan læse mere om en ny single, som er på vej fra Henrik Blak og om radiochef Anders Brønholt fra Radio SydhavsØerne, som mener Blak kan løbe med begge priser ved DMA.


Klik her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce